Kulturális folyóirat és portál

380987515_3071085523036133_6758682575943314922_n

2023. szeptember 25 | Fried Noémi Lujza | Közérdekű

Szeptemberi könyvajánló

Újabb magyar nyelvű kötetekkel gazdagodott a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár állománya. Alább többek között gyermekkönyveket, szépirodalmat és életrajzot is ajánlunk olvasóink figyelmébe.

A kisebbeknek például Bartos Erika Bogyó és Babóca – mesék a pöttyös házból, David Walliams Gengszter nagyi újra lecsap, Ulrike Rylance A varázslatos boszihotel – a boszorkáknak is jár a pihenés, valamint Sue Townsend A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója című könyvei mellett  Soman Chainani A kezdet kezdete, Hercegnő és Boszorkány, Itt nincsenek hercegek és Jótett helyébe című köteteit ajánljuk.

Érdekes lehet Alex Pappademas Keanu Reeves – a kultikus színész és jelenség, Maurice Hamilton Niki Lauda (életrajz), Edward White Alfred Hitchcock tizenkét élete, Gerevich József Teremtő vágyak –művészek és múzsák című könyve és Kabir Bedi Életem igaz története című önéletírása is, valamint Gáll Tímea Kölcsönkért kovász – kosztoskönyv régi és új tételekkel és Judith Finlayson Az vagy, amit a nagyszüleid megettek – amit a táplálkozásról, életmódról, epigenetikáról és a krónikus betegségek eredetéről tudni kell, illetve Kávékedvelők kézikönyve   –  minden, amit a kávéról tudni érdemes című könyv is.

A felnőttek is válogathatnak, többek között Caroline Bernard két könyve, a Randevú a Flore kávéházban és a Simone de Beauvoir – a Montparnasse asszonya, Laura Baldini Estée Lauder és a szépség álma, Hilary Davidson  Az utolsó lélegzet, Stephen Fry Egy úriember nyakkendői, Kavagucsi Tosikadzu Történetek a kávézóból és Sir Arthur Conan Doyle legjobb Sherlock Holmes történetei került a könyvtár polcaira. Cormac McCarthy A gyümölcskertész és Az utas – Stella Maris, Lucinda Riley Árnyéknővér – Csillag története és Tavi Kata Tagadj mindent!, valamint Kath Stathers 500 inspiráló túra a Föld körül – írók, művészek, zenészek nyomában című kötete is kikölcsönözhető.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu