Kulturális folyóirat és portál

VAR aug 04_05_egesz 3

2023. május 5 | Várad | Közérdekű

Áprilisi könyvajánló

Újabb magyar nyelvű kötetekkel gazdagodott a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár állománya. Kisebbek és nagyobbak egyaránt találhatnak kedvükre való olvasmányt az újabb kötetek között is.

A kisebbeknek ajánljuk például Bálint Ágnes A repülő dívány és Békés Pál A Bölcs Hiánypótló című könyveit (mindkét kötetet Sajdik Ferenc rajzai díszítik), valamint Igaz Dóra Az elveszett távirányító, Tomi Kontio A kutya, akit Macskának hívnak, összeakad egy macskával, Gál Andrea Farkasszem és Kistarisznya és Mark Twain Tom Sawyer kalandjai című köteteit. Fekete István Vuk, René Goscinny Asterix, a gall, Harcos Bálint A boszorkánycica Maren von Klitzing, Stéffie Becker 3-5-8 perces mesék elalváshoz és összebújáshoz valamint Astrid Lindgren Harisnyás Pippi a Déltengeren és Harisnyás Pippi hajóra száll című könyveit. A kamaszoknak érdekes lehe A. Victoria Vázquez A tánciskola-sorozata, azaz a Lázadók, a Családi titkok, a Nyomozás az iskolában, az Elveszve Párizsban, az Enni vagy nem enni és a Nagy döntések című kötetek, Andrus Kivirähk A mumus és a Facebook valamint Anna Gavalda 35 kiló remény című könyve.

A felnőtteknek is van miből választaniuk, megérkezett például Visky András Kitelepítés és Margaret Atwood Az ehető nő című könyve, ezek mellett például Karl Ove Knausgård Évszakok-ciklusának három darabja, a Tél, a Tavasz és a Nyár, Botházi Mária Fűnyíró a Tündérkertben, Dragomán György Adjuk meg a módját! – írások főzésről és evésről, Elena Ferrante A felnőttek hazug élete, Fábián Janka Adél és Aliz, Nényei Pál A nagy beszélgetés és Sofi Oksanen A kutyafuttató című regénye is kikölcsönözhető.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu