Kulturális folyóirat és portál

konyv

2023. július 20 | Fried Noémi Lujza | Közérdekű

Könyvajánló júliusra

Gyermekeknek és felnőtteknek szóló könyvek, szépirodalom, önéletrajz, receptes könyv stb. Kisebbek és nagyobbak egyaránt találhatnak érdekes olvasnivalót a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár új magyar nyelvű kötetei között.

A kisebbek többek között Berg Judit Rumini kincsei, a Lengemesék 4., A Nádtenger télen és az 5., Vilkó útra kel, illetve Berg Judit és Agócs Írisz Sári és a sün, Békés Pál A kétbalkezes varázsló, Jacob Grey Vadak – a fehér varjú hangja, Matt Haig A fiú, akit Karácsonynak hívnak, Vadadi Adrienn Kicsimackó és Málnamaci és Maja von Vogel Pukk, a fekete unikornis című könyvei közül válogathatnak. Ezek mellett Legény Árpád Énekesmadarak, Martin Gardner Szórakoztató matematikai fejtörők, valamint a Biológia érthetően – átfogó és szemléletes segítség az önálló tanuláshoz című könyvek is kikölcsönözhetők.

A felnőtteknek többek között J. L. Armentrout Légy mellettem, Oblivion 2 – Feledés és Várok rád, Raphael Bob-Waksberg Aki még romjaidban is szeret, Giulia Caminito A tó vize sohasem édes, Sofie Cramer Ráadásszerelem, Mario Escobar A varsói tanár, Carley Fortune Minden elmúlt nyár, Fábián Janka Árvízi napló, Patricia Gibney A hiányzók, Joanna Goodman Elveszett lelkek otthona, Nino Haratischwili A nyolcadik élet – Brilkának és Emily Henry A könyvek szerelmesei című köteteit ajánljuk.

Kikölcsönözhető Holly Jacksontól a Halott kislány a jó kislány, a Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz és a Jó kislányok, rossz viszonyok című kötet, Stephen King Minden sötét, csillag sehol (kisregények), Kollár Betti Kosársuli, Kulcsár Beáta „Adónyomorítás miatt zárva” – egy nagyváradi család történetei (1858–1944), Lackfi János Rocky, Leiner Laura 40 nyári nap, Müller Péter Anyám titkos könyve, Jo Nesbø Vérhold, valamint Náray Tamás. Anyám szerint és Barbara – a végzet című regénye.

Stejărel Olaru Nadia Comăneci és a Securitate, Henry Oster és Dexter Ford Az auschwitzi lovászfiú, Valérie Perrin A vasárnap koldusai, J. D. Salinger Rozsban a fogó, José Rodrigues dos Santos Állati lelkek, Tompa Andrea Sokszor nem halunk meg című könyvei szintén megtalálhatók, akárcsak Lucinda Riley A hetedik nővér története, A hét nővér: Maia története, Gyöngynővér: CeCe története, Helena titka, Holdnővér: Tiggy története, Napnővér: Electra története, Viharnővér: Ally története, valamint Lucinda Riley és Harry Whittaker Atlas: Pa Salt története című könyve is.

Szintén az olvasók figyelmébe ajánljuk az Autóval Franciaországban és Autóval Olaszországban című útikönyveket, Alan Rickman Őrülten, mélyen – Alan Rickman naplói – Emma Thompson előszavával, James Patterson, Casey Sherman, Dave Wedge John Lennon utolsó napjai, Sharon Stone Kétszer élni, mi lehet ennél szebb, Körmendy Zsuzsanna Freddie Mercury – egy hang, egy élet, egy lélek, valamint dr. Hecker Walter és Brenyó József Kincsem – a verhetetlen versenyló igaz története című köteteket.

A gasztronómia iránt érdeklődők szívesen forgathatják Gáll Tímea Kölcsönkért kovász – kosztoskönyv régi és új tételekkel, Anthony William Receptek az egészséges agyműködésért – tisztítókúrák és receptek az idegrendszer, az agy és az immunrendszer egészségéért, Kovács Helga Cukormentes sütemények – mennyei finomságok egészségtudatosan, Michaela Marx Mi legyen a maradékokkal? – zöldségek és gyümölcsök teljes körű hasznosítása, Segal Viktor és Szemere Katalin 100 keksz, amit szeretsz, Ferencesek főztje – szakácskönyv Csíksomlyóról az 1690-es évekből, valamint Vrábel Krisztina 160 grammos szénhidrátdiéta – húsmentes kedvencek című munkáit.

Érdeklődésre tarthat számot az új kötetek közül Fedinec Csilla, Rácz András, Romsics Ignác Az orosz–ukrán konfliktus történelmi háttérrel, Rónay Tamás Rejtélyes vatikáni diplomácia – mit tesz a pápa a békéért?, Labancz Dániel és Orosz Ildikó Nyugi! – kamasztörténetek pszichológusszemmel aggódó szülők megnyugtatására, Turbucz Dávid Horthy Miklós, a haditengerésztiszt, dr. Shahed Yousaf Bevarrva – egy börtönorvos feljegyzései életről és halálról, Viktor E. Frankl Van miért élni: az élet értelme és a reziliencia, Hunka Balázs és Kisiván Csaba Az elsősegélynyújtás kézikönyve – laikus segélynyújtók, egészségügyi szakdolgozók és oktatók részére, Thomas Erikson Energiavámpírokkal körülvéve – hogyan kezeld azokat az embereket, akiktől leginkább ordítani tudnál? és Joseph E. Muscolino A medence és a hát alsó részének kezelése masszázsterápiával című könyve is.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu