Kulturális folyóirat és portál

konyveskep

2022. szeptember 30 | Fried Noémi Lujza | Közérdekű

Könyvújdonságok érkeztek

Szeptember végén gyermekeknek és felnőtteknek szóló kötetekkel, szakkönyvekkel is gazdagodott a nagyváradi székhelyű Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár magyar nyelvű könyvállománya.

A kisebbeknek, fiatalabbaknak többek között Berg Judit Rumini és az elsüllyedt világ, Csukás István Sün Balázs, Dagmar Hossfeld Bori és a nagy viszontlátás, Beatrix Potter Nyúl Péter és barátai, Tea Stilton A kék delfinek kincse, Szabó Zsolt Vidám Cukikornisok nagy mesekönyve – 14 izgalmas történet vagy éppen Zalka Csenge Virág A varjúherceg – ismert népmesék ismeretlen változatai és Lengyel Dénes Régi magyar mondák című köteteit ajánljuk.

A felnőtt részlegen polcaira került például Margaret Atwood Macskaszem, Deborah Feldman Exodus – hogyan találtam meg a saját utam, miután kiléptem a haszid közösségből, Khaled Hosseini És a hegyek visszhangozzák, Sally Rooney Hová lettél, szép világ, Kristin Hannah Szentjánosbogár lányok vagy Juan Rulfo Pedro Páramo című köteteit.

Szeptember vége óta megtalálható a könyvtár kínálatában Gárdonyi Géza Fekete nap című, színműveket tartalmazó kötete, R. Kelényi Angelika Átkozottak, Zágoni Balázs A gömb és Odaát című kötetei, valamint Rejtő Jenő Vanek úr Párizsban című könyve is, ahogy Daphne du Maurier A Manderley-ház asszonya és Szilvási Lajos két – Egymás szemében, Kinek a sorsa – kötete, illetve Karády Anna A füredi lány és Stephanie Garber Caraval című trilógiái. Szűcs Péter Dharma – egy család regényes története a Tiszától a Gangeszig, Kőhalmi Zoltán A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit, avagy 101 hulla Dramfjordban és Rupi Kaur Otthon test című verseskötete is megérkezett.

A tudományos-fantasztikus művek kedvelőinek ajánljuk Frank Herbert regényeit – Dűne, A Dűne messiása, A Dűne gyermekei, A Dűne Istencsászára, A Dűne eretnekei – és Lois Lowry Az emlékek őre, a borzongásra vágyóknak Stephen King Végítélet és 11.22.63 című könyveit, a kikapcsolódásra vágyóknak pedig többek között Vavyan Fable My Fair Lord és Leslie L. Lawrence Szemiramisz elefántjai című köteteit. Colleen Hoovernek több kötete – Csúf szerelem, Egy nap talán, Elrontott életek, Merit nélkül, Talán most, Talán mégsem, Vallomás, Velünk véget ér – is a polcokra került.

A szép- és szórakoztató irodalom mellett változatos témakörökben találni új könyveket, például Bagdy Emőke A személyiség titkai – család, nevelés, önértékelés, Orvos-Tóth Noémi Szabad akarat és Örökölt sors – családi sebek és a gyógyulás útjai című köteteit vagy Jane Bull Kertészkedők könyve – 50 ötlet zöldfülű kertészeknek, a Sütivarázs – négy évszak finomságai, Halász Ferenc és Géczi Zoltán Első sakk-könyvem – te is lehetsz bajnok!, Phyllis Jestice Középkori lovagok – a lovagság aranykorának hős vitézei, Mike Kus Fotózás mobillal: hogyan készíts gyönyörű fényképeket a telefonoddal, James Hill Marvel mítoszok és legendák vagy éppen Karen Frazier Gyógyító kristályok – átfogó kézikönyv – a tudat, a szív és a lélek gyógyítása című köteteit.

 

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu