Kulturális folyóirat és portál

Varad nov ajanlo

2021. november 11 | Várad | Kultúra

Novemberi Várad

Megjelent a Várad kulturális folyóirat novemberi lapszáma. A tartalomból: A színész önmagából építkezik – beszélgetés Fábián Enikő színművésszel, aki negyven éve van a pályán, s akit a november 17-i premieren Az öreg hölgy látogatása című előadás főszerepében láthat a közönség. Saját szavakkal – a negyvenéves Celelalte Cuvinte nagyváradi rockegyüttes frontemberével, Călin Poppal beszélgetett Dajka Attila, a novemberi lapban az interjú első része olvasható. Az In memoriam rovatban megemlékezünk a költő, dalszövegíró, képzőművész Matza Gyuláról halálának 3. évfordulója alkalmából.  Bábos találkozó Váradon – összefoglaló az V. Fux Fesztiválról. Szakmai segítséget adnak a vidéki könyvtárosoknak – a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár módszertani szerepe és találkozó az új igazgatóval, Ancuţa Şchioppal. Bandukolás tűzifával – Kerekes István fotóművész története és fotográfiája a (Fény)képes krónikában.

Az Irodalom rovatban versek találhatók Tóth Ágnestől és Molnár Zsolttól, továbbá Dezső Ilona Anna és Zoltay Lívia egy-egy novellája is olvasható. A História rovatban megtalálható a Császári vizit Váradon negyedik része: I. Ferenc József látogatásának sajtóvisszhangjairól Farkas László készített összeállítást.

Munkavállalók – befejező részéhez érkezett D. Mészáros Elek szocioriportja. Nyugdíjazása után sem felejtette el őt Biharkeresztes – interjú Lugosi István tanítóval, honismereti kutatóval. Érmihályfalván szívesen látják az olvasókat – bemutatjuk a Máté Imre Városi Könyvtárat. Építkező egyház a hegyközcsatári – látogatóban Miklós Csaba református lelkipásztornál. Ezenkívül fellelhető a lapban Molnár Judit jegyzete Ingek és lábasok közt, kutyafuttában is lóvá tehető valaki címmel; keresztretvény Barabás Zsuzsától; tanácsok a Pénzügyi Békéltető Testülettől.

A novemberi Várad megvásárolható: Nagyváradon az újságos bódékban, a Teleki utcai Illyés Gyula Könyvesboltban, a Libris Antica Garasos híd melletti boltjában, a főutcai Tom Expres antikváriumban, illetve Margittán az érdekvédelmi szervezet székházánál lévő könyvüzletben.

Előfizetésre is van mód: 3 hónapra 25, fél évre 50, egy évre 100 lejért lehet előfizetni a Várad folyóiratra személyesen a megyei könyvtár pénztárában vagy postai átutalással (mandat poştal), feltétlenül feltüntetve az előfizető nevét és postacímét.

 

 

 

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu