Kulturális folyóirat és portál

marc ajanlo borito

2021. március 22 | Hírek

Megjelent a márciusi Várad

Változatos tartalommal jelentkezik a Várad kulturális, közéleti folyóirat márciusi lapszáma. Az érdeklődők egyebek között olvashatnak a Gheorghe Şincai Megyei Könyvtár és a Márai program közötti együttműködés jóvoltából Nagyváradra került és kerülő könyvadományokról, kuriózumokról. Rókatánc címmel Tóth Hajnal írt a Nagyvárad Táncegyüttes Vuk című, Györfi Csaba által rendezett-koreografált táncszínházi előadásáról.

Az alapításának 120. esztendejét  és újraszervezésének 10. évét ünneplő Szigligeti Színház jubileumi eseményeiről Fried Noémi Lujza tudósít. Megemlékezünk a februárban elhunyt Neumann Ottó újságíróról, íróról, akinek tavaly jelent meg Karrierkeringő című regénye. Munkavállalók címmel folytatódik D. Mészáros Elek riportsorozata, melyben angliai vendégmunkásként szerzett tapasztalatait írja le. Az Irodalom rovatban verset olvashatnak Fábián Judittól és Molnár Zsolttól, Tóth Ágnes pedig novellákat közöl.

(Fény)képes krónika című új rovatunkban Domi és Kormos történetét ismerhetik meg Kerekes István fotóművész jóvoltából, aki jelenleg a legtöbb díjjal bíró magyar fotográfus. Különböző szerepekben, de folyamatosan vonalban címmel a Társadalom rovatban Molnár Judit által készített interjú olvasható: Nagy István informatikust, a nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium tanárát és rendszergazdáját kérdezte az online oktatással kapcsolatos tapasztalatokról. Ugyancsak a Társadalom rovatban lehet olvasni a banki békéltetésről.

A Biharország szerkezeti elemeit átmentve folytatjuk az Egészség rovatot, a Ferdítéseket, valamint keresztrejtvényt is találhatnak az olvasók a lapban, ezúttal Jókai Mór egyik gondolatát idézzük. Az érdeklődők olvashatnak még például a László király szabadkőműves-páholy egykori páholyházából kialakított szabadkőműves múzeumról, amelyet a tervek szerint nyáron nyitnak meg; a megújult székelyhídi művelődési házról; a Margittán éledező kulturális életről; az ottományi Csipkés-kúriáról, amelynek fejlesztési munkálatait a világjárvány sem akadályozhatta meg. A Könyvespolc rovatban Dérer Zsolt házassági tanácsadó lelkész A boldog házasság nagykönyve című kötetéről olvashatnak ajánlót.

Keressék a lapot az eddig megszokott árusítóhelyeken: Nagyváradon az újságos bódékban, a Teleki utcai Illyés Gyula Könyvesboltban és a Libris Antica boltjában a Garasos híd közelében, illetve Margittán az érdekvédelmi szervezet székházánál levő könyvüzletben.

Előfizetésre is van mód: 3 hónapra 25, fél évre 50, egy évre 100 lejért lehet előfizetni a Váradra személyesen a megyei könyvtár pénztárában vagy postai átutalással (mandat poştal), feltétlenül feltüntetve az előfizető nevét és postacímét.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu