Kulturális folyóirat és portál

konyvajanlo majus

2023. május 5 | Várad | Közérdekű

Májusi könyvújdonságok

Ismét magyar nyelvű könyvek érkeztek a nagyváradi Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtárba. Alább a teljesség igénye nélkül ajánljuk olvasóink figyelmébe a szépirodalmi és önéletrajzi, felnőtteknek és gyermekeknek szóló köteteket.

Az olvasók megtalálhatják M. C. Beaton Agatha Raisin és a rossz lóra tett feleség, Agatha Christie Mert többen nincsenek, Paulo Coelho Az íjász, Mircea Cărtărescu Káprázat – a jobb szárny (a Káprázat-trilógia záró kötete), Fábián Janka Julie könyvkuckója, Mark Greaney A szürke ember, Denise Hunter Könyvesbolt a tengerparton, valamint E. L. James A szürke ötven árnyalata Christian szerint című kötetét.

Kazuo Ishiguro Klára és a Nap, Krasznahorkai László Herscht 07769, H. P. Lovecraft Onnan túlról és más történetek, Ellie Midwood Az auschwitzi hegedűs, Eva Mozes Kor és Lisa Rojany Buccieri Az auschwitzi ikrek, Murakami Haruki Szputnyik, szívecském!, Rainer Maria Rilke Történetek a Jóistenről és Sylvia Plath Az üvegbura / Mary Ventura és a Kilencedik királyság (egy kötetben) című könyvei is kikölcsönözhetők.

Julia Quinn két könnye, A herceg és én – Daphne története és Tisztességes ajánlat – Benedict története, Kate Elizabeth Russell Szép sötét Vanessám, Danielle Steel Számjáték, T. A. Williams Álmaimban Toszkána, Kathryn Wallace Vannak tökéletes anyák, csak nekik még nem született gyerekük és Lisa Wingate Elrabolt életek című regénye szintén megtalálható.

Többek között Máté Gábor két könyve, a A test lázadása – ismerd meg a stresszbetegségeket és A sóvárgás démona – ismerd meg a függőségeidet című, Deliága Éva, Lovász Hajnalka Mit kezdjünk az agresszióval? – pszichológiai útmutató + indulatkezelő mesék, továbbá Thomas Erikson Idiótákkal körülvéve – hogyan értsük meg azokat, akiket lehetetlen megérteni?, Candace Rose Rardon Kávéivók zsebkönyve, valamint Harry herceg Tartalék című könyve is megtalálható a téka polcain.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu