Kulturális folyóirat és portál

bacso-kristof-quartet

2019. április 24 | Hírek

Kezdődik a Jazz Terrace a Posticumban

A Bacsó Kristóf – Oláh Kálmán Quartet muzsikál a nagyváradi Posticum kulturális és ifjúsági központ teraszán május 5-én, vasárnap 19 órától.

Az egyik legsokoldalúbb magyar szaxofonos, Bacsó Kristóf Oláh Kálmánnal létrehozott kvartettjét most hallhatja először a váradi közönség a Posticum színpadán. A kvartett repertoárja főként Bacsó és Oláh kompozícióiból áll, amelyek a mainstream jazz, a magyar népzenei örökség és a kortárs klasszikus zene stíluselemeit is rendkívül avatott módon, új minőséget létrehozva illeszti egyedi zenei koncepcióba. Nagybőgőn Magyarország egyik legkeresetteb muzsikusa, Barcza Horváth József játszik majd, dobokon pedig a kiváló, a nagyváradi közönség által jól ismert Balázs Elemér. A zenekar vendége lesz a nagyszerű ütőhangszeres művész, Dés András.

Bacsó legutóbbi albuma Pannon Blue címmel jelent meg a BMC Records kiadásában, amely 2017-ben elnyerte a Gramofon magazin Az év magyar jazzlemeze díját. Részben erről a lemezről is hallhat darabokat a Posticum publikuma május 5-én, mely felejthetetlen koncertnek ígérkezik a kulturális központ ez évi Jazz Terracce programjában.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu