Kulturális folyóirat és portál

1691651217995

2023. augusztus 17 | Várad | Közérdekű

Augusztusi könyvújdonságok

E hónapban ismét magyar nyelvű könyvekkel gazdagodott a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár állománya. Alább ezeket ajánljuk olvasóink figyelmébe. A kisebbeknek most Marc-Uwe Kling A nap, amikor a nagymama tönkretette az internetet és David Walliams Mamut a múltból című könyveit ajánljuk, míg a szülőknek a különféle témájú könyvek közül például Kerry Lord Edward állatsereglete – 40 állatfigura horgolásmintája – pihe-puha kedvencek 4 méretben, Vrábel Krisztina 160 grammos szénhidrátdiéta – desszertek könnyebben és Paul Hollywood Süssünk együtt! című köteteit.

A felnőttek könnyedebb és fajsúlyosabb olvasmányok közül válogathatnak, például Hiro Arikawa Az utazó macska krónikája – nem az út számít, hanem akivel megteszed, Margaret Atwood Legvégül a szív, Harper Lee Menj, állíts őrt! és Ne bántsátok a feketerigót! valamint Simone de Beauvoir Szelíd halál című könyvei közül. A Borsa Bronk-kedvelőknek jó hír, hogy a szerző több kötete is megérkezett, ezek: Az Arab lánya 2., rész., A férj prostija, A szárd szikla és az Az Arab fia, s Fábián Janka könyvei a polcokra kerültek, például Az utolsó boszorkány történetei – Első könyv, A rózsalugas és a Búzavirág. Kikölcsönözhető továbbá Péterfy Gergely A golyó, amely megölte Puskint, Elif Shafak A szerelem 40 szabálya, Julia Quinn Csókja megmondja – Hyacinth története, Andy Wei A Hail Mary-küldetés és Tóth Krisztina A majom szeme című könyve is.

Murakami Haruki A határtól délre, a naptól nyugatra és Kafka a tengerparton, Leigh Bardugo Bűnös birodalom és Hat varjú, Emily Henry Nyáron a párom és Strandkönyv című könyvei, Agatha Christie Parker Pyne esetei, Harlan Coben Az ártatlan, Sarah Crossan Darázsfészek, Kyoichi Katayama Kiáltsd ki a szerelmed a világ közepén, Stephen King Tortúra, Stephenie Meyer Éjféli nap és Guillaume Musso Central Park című köteteit szintén a felnőtt olvasóknak ajánljuk.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu