Kulturális folyóirat és portál

20221110_144213

2022. november 10 | Hírek

Ünnepi felvonulások az adventi gyertyagyújtáshoz

Különleges adventi rendezvénysorozattal készül az ünnepekre a Szigligeti Színház Lilliput Társulata. A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség adventi gyertyagyújtásához kapcsolódva a társulat advent minden szombatján – november 26-án, illetve december 3-án,10-én és 17-én – gólyalábas felvonulással hívja Várad lakóit, hogy együtt hangolódjanak az ünnepre.

A négyalkalmas karácsonyváró rendezvénysorozatot Dió Zoltán, az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház alapítója koordinálja. A Lilliput Társulat tagjai és a debreceni Ort-Iki művészei mellett a Szigligeti Tanoda növendékei is részt vesznek a felvonuláson, ahol kórusként közreműködnek majd a tanoncok.

Fontos tudnivaló, hogy a felvonuló gólyalábas és gyalogos színészekhez, zenészekhez bárki szabadon csatlakozhat, kísérheti őket az útvonalon.

A menetek az Árkádia bábszínháztól indulnak, célállomásuk pedig a római katolikus püspöki palota kertje. A szervezők közleménye szerint az indulás minden alkalommal a Fő utcán, a Barátok temploma előtt halad el, majd 17,45 körül érkezik a palotakertbe, ahol a felvonulók a püspökség hagyományos adventi gyertyagyújtásán vesznek részt, amely 18 órakor kezdődik advent mind a négy szombatján.

A Lilliput Társulat minden alkalom előtt külön közli majd a következő szombat tematikáját, illetve azt, hogy hol, milyen állomásokon lehet a menethez csatlakozni.

Nyitókép: Botházy-Daróczi Réka, a Szigligeti Színház Lilliput Társulatának művészeti igazgatója, Czvikker Katalin, a Szigligeti Színház főigazgatója, Böcskei László római katolikus megyés püspök, Dió Zoltán rendező, az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház alapítója az eseménysort beharangozó sajtótájékoztatón

 

Copyright © 2022 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu