Kulturális folyóirat és portál

csoda plakat jav netre

2021. november 22 | Hírek

Menjünk, lássunk egy csodát! – adventi premier a Lilliput Társulatnál

Új előadással készül a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata, melynek bemutatója advent első vasárnapján, november 28-án, 17 órától láthatnak az érdeklődők az Árkádia Bábszínház nagytermében. A Menjünk, lássunk egy csodát! című előadás betlehemes játék angyali énekkel, láncos bot zörgésével, pásztorokkal, bárányokkal és a legnagyobb csodával. Jegyeket személyesen a Szigligeti Színház jegypénztáraiban lehet váltani, illetve online a www.biletmaster.ro oldalon.

„Bárcsak előbb felébredtünk volna, / Hogy a kis Jézust megláthattuk volna. / Már megcsendült a fülembe az angyal mondása, / Hogy kis Jézus született rongyos istállóban.”

Több tájegység hagyományos betlehemi játékainak elemeiből építenek fel az alkotók egy olyan bábszínházi előadást, amelyben a lehető legtöbbet igyekeznek megőrizni az eredeti szövegekből, dallamokból, mozgásformákból, a történet mégis friss és egész lesz. A játék középpontjában a csoda áll. A csoda, hogy a kis Jézus nem egyszer, régen született, de a gyerekek és az igaz emberek szívében minden évben újra megszületik.

Rendező: Dió Zoltán. Zenei szerkesztő: Fehérváry Lilla. Szereplők: Benczi Tekla, Csepei Róbert, Daróczi István, Hanyecz Debelka Róbert, Lélek Sándor Tibor, Németi Emese, Oláh Anikó Katalin, Stéfán Bodor Mária, Szabó J. Viktor, Szentpéteri Lenke, Varga Imre.

A Szigligeti Színház előadásaira a jelenleg is érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a 12 év alatti személyek korlátozások nélkül, a 12 év felettiek csak érvényes, a teljes oltottságot vagy a betegségből való felgyógyulást bizonyító EU-s COVID-igazolvánnyal léphetnek be. Az előadások időtartama alatt a maszk viselése és a távolságtartás kötelező.

 

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu