Kulturális folyóirat és portál

VAR apr 10_ujabb

2022. május 23 | Fried Noémi Lujza | Kultúra

Újabb kötetek a megyei könyvtár magyar nyelvű kínálatában

Újabb szerzőkkel és címekkel gazdagodott a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár kínálata. Az új kötetek az orvosi-tudományos, a felnőtt részleg, valamint a médiatár állományát gazdagítják.

Az önéletrajzi és életrajzi könyvek sorában polcra került például Jenson Button Féktelenül. Életem határok nélkül című memoárja, Heikki Kulta Iceman. Kimi Räikkönennel az úton című kötete, Bud Spencer (társszerző Lorenzo de Luca) két könyve, a Különben dühbe jövök. Önéletrajzom első része és a 80 év alatt a Föld körül. Önéletrajzom második része című, és ide tartozik dr. Hecker Walter Egy elfeledett Széchényi. Gróf Széchényi Dénes élete és munkássága című kötete is.

J. D. Salinger klasszikusa, a Zabhegyező is a polcra került. Kikapcsolódást kínálnak Jeffrey Archer Se több, se kevesebb, Helen Fielding Bridget Jones naplója, Ken Follett Alattunk az óceán, Stephen King Billy Summers, Leslie L. Lawrence A jakfarkas zászló, Nora Roberts Mézes puszedli; A játék szabálya, Danielle Steel Gyerekjáték, Anna Todd Semmi több című könyvei, Elena Ferrante Nápolyi regények sorozatának harmadik, Aki megszökik, és aki marad, valamint Leiner Laura Iskolák versenye sorozatának Állj mellém című darabja.

A gasztronómia kedvelőinek ezúttal a Csonka Enikő és Varga Gergő szerzőpáros Egyserpenyős ételek című kiadványát ajánljuk, a kertészkedők figyelmébe pedig Ocskó Zoltán Milyen szert használjunk? II. és III. forgalmi kategóriás engedélyezett növényvédő szerek című munkáját. Wim Hof A Wim Hof-módszer. Aktiváld a benned rejlő, teljes emberi potenciált! című könyve, James Hibberd Valar Morghulis: a Trónok harca készítésének hivatalos, vágatlan és hihetetlen története, valamint Ewoud Kieft A tiltott könyv. A Mein Kampf és a nácizmus vonzereje című kötete is megtalálható immár a megyei könyvtárban.

Jaron Lanier tíz érvet sorol fel a címbeli kérdésre a Miért töröld magad azonnal a közösségi oldalakról? című kiadványában, Szilágyi Palkó Pál Erdély legszebb túraútvonalai című albumának szintén beszédes címe van, akárcsak Christie Tate A csoport. Hogyan mentett meg egy terapeuta és néhány idegen című önéletírásának.

(Megjelent a Várad 2022./4. számában)

 

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu