Kulturális folyóirat és portál

VAR febr 15_teli

2022. április 3 | Várad | Kultúra

(Fény)képes krónika – Téli mese

A Hargita lábánál, egy tanya közelében találkoztam velük. Zötyögött a szekér a hatalmas hóban, a hófehéren tündöklő hegyi világban. Az utasok kutyája a szekér előtt szaladgált nagy vígan, néha egy-egy jókedvű vakkantással üdvözölve talán épp nem mást, mint a Hókirálynőt. A kutyapajtás volt az „előretolt helyőrség”.

Nem elegyedtünk szóba egymással, a lovas szekéren ücsörgő emberek csak utaztak, utaztak tovább a végtelennek tűnő fehérségben, hűséges négylábú cimborájuk után haladva. A jelenet meseszerűségének varázsa ragadott meg.

Kerekes István

NÉVJEGY: Kerekes István Magyarországon élő, marosvásárhelyi származású fotóművész. Jelenleg a legtöbb díjjal bíró magyar fotós. 2018 augusztusában átvehette a jelenlegi legmagasabb kitüntetést, az Excellence FIAP/Diamond 3-t (Kiváló Művész gyémánt 3-as fokozat). Ugyancsak 2018 augusztusában Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült. A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) Brassaï sajtófotó-pályázatának nagydíját háromszor nyerte el (2017, 2018 és 2020); 2019-ben és 2021-ben pedig Szathmári Pap Károly aranyéremmel jutalmazta a Brassaï zsűrije. Tavaly a 14. iPhone Photography Awards nagydíját is kiérdemelte. Honlapja: www.kerekesistvan.com.

(Megjelent a Várad 2022./2. számában)

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu