Kulturális folyóirat és portál

VAR nov 13_bandukolas

2021. december 20 | Várad | Kultúra

(Fény)képes krónika – Bandukolás tűzifával

Egy Hargita megyei tanya közelében találkoztunk. István épp húzta hazafelé a tűzifát. Elmondása szerint nagyon nehezen telnek a téli hónapok. Megállt néhány pillanatra, majd baktatott is tovább a tanya felé. Kutyája, mit sem sejtve a gondokról, vidáman kísérte tovább útján. A fotográfia 2019 januárjában készült.

A helyzet nem sokat változott azóta sem arrafelé. A mindennapok olykor küzdelmesek. Van, aki, ha másként nem, hát apránként gyűjtögeti be a hideg időkre való tűzifát. Ki hogyan boldogul ezzel…

Kerekes István

NÉVJEGY: Kerekes István Magyarországon élő, marosvásárhelyi származású fotóművész. Jelenleg a legtöbb díjjal bíró magyar fotós. 2018 augusztusában átvehette a jelenlegi legmagasabb kitüntetést, az Excellence FIAP/Diamond3-t (Kiváló Művész gyémánt 3‑as fokozat). Ugyancsak 2018 augusztusában Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült. A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) Brassaï sajtófotó-pályázatának nagydíját immár három alkalommal nyerte el (2017, 2018 és 2020); 2019-ben és 2021-ben pedig Szathmári Pap Károly Aranyéremmel jutalmazta a Brassaï zsűrije. Idén a 14. iPhone Photography Awards nagydíját érdemelte ki. Nagyváradon is meg lehetett tekinteni néhány alkotását a sajtófotó-kiállításokon. Honlapja: www.kerekesistvan.com.

(Megjelent a Várad 2021/11. számában)

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu