Kulturális folyóirat és portál

Romance-4

2021. május 12 | Hírek

Romance – a Győri Balett Nagyváradon

A Szigligeti Színház nagyszínpadán vendégszerepel a nemzetközi hírű Győri Balett május 21-én, 19 órától. Az együttes ezúttal a Kodály Zoltán műveire komponált Romance című kortárs balett-előadásával érkezik Nagyváradra.

Az előadás rendező-koreográfusa, Velekei László, a Győri Balett igazgatója, 2013-ban dolgozott először Kodály Zoltán műveire, így született meg a nagysikerű Kodály című darab. Ezt újragondolva alkotta meg a világhírű zeneszerző munkásságának minden szegletéből hasító Romance című koreográfiáját, tisztelegve ezzel a magyar zenetudós, zeneoktató és népzenekutató előtt.

A produkcióra jegyek a színház jegypénztáraiban, illetve online, a szigligeti.biletmaster.ro oldalon kaphatók. A színház ugyanakkor felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy Varadinum tavaszi színházi szabadbérlet is vásárolható, amely négy tetszőlegesen választható előadásra váltható be, köztük a Győri Balett május 21-ei vendégelőadására is. A Varadinum tavaszi színházi bérlet ára 100 lej. Az előadásokról, valamint a Varadinum tavaszi színházi bérletről bővebben a www.szigligeti.ro weboldalon olvashatnak.

 

 

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu