Kulturális folyóirat és portál

2021. május 11 | Hírek

A Schroffenstein család – májusban új szereposztásban

Májusban két alkalommal is műsorára tűzi A Schroffenstein család című előadást a Szigligeti Színház: a Kovács D. Dániel Junior Prima-díjas rendező által színpadra vitt Kleist-drámát május 19-én és 27-én, 18 órától láthatja a közönség.

schroffensteinHeinrich von Kleist magyar nyelvterületen ritkán játszott drámáját leginkább a Rómeó és Júliához szokták hasonlítani: a két szembenálló család konfliktusának áldozatául ugyanis itt is fiatal szerelmesek válnak. A feszültség forrása egy örökösödési kérdés, amelynek körülményei egyik fél számára sem tisztázottak. Kinél van az igazság? Kleist drámáját Nagyváradon először a Junior Prima-díjas Kovács D. Dániel rendezésében láthatja a közönség.

Az előadást ezúttal új szereposztásban játssza a Szigligeti Társulat. Ágnes, a fiatal hősnő szerepében Ladányi Júliát láthatják a nézők, aki 2019-ben végzett a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész osztályában, jelenleg pedig a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja. Johann szerepét ugyanakkor, Scurtu Dávid, a Szigligeti Társulat legújabb tagja vette át.

A Schroffenstein család két májusi előadására jegyek már kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztáraiba, illetve online a szigligeti.biletmaster.ro oldalon. A színház ugyanakkor felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy Varadinum tavaszi színházi szabadbérlet is vásárolható, amely négy tetszőlegesen választható előadásra váltható be, köztük a május 19-ei A Schroffenstein családra is. A Varadinum tavaszi színházi bérlet ára 100 lej. Az előadásokról, valamint a Varadinum tavaszi színházi bérletről bővebben a www.szigligeti.ro weboldalon olvashatnak.

Copyright © 2022 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu