Kulturális folyóirat és portál

danny

2022. szeptember 23 | Hírek

Nemzetközi mesefesztivál lesz Nagyváradon

Szeptember 25. és október 1. között először szervez nemzetközi mesefesztivált a Zöld Berek Egyesület. A programok egy része nyilvános, másokat iskolákban tartják majd meg.

Szeptember 25-én, vasárnap 15 órától az egyesület székhelyén (Lukács György/Nicolae Jiga utca 62. sz.) kiállításokkal és kézművesműhelyekkel várják az érdeklődőket, 18 órától pedig Danny Bain (képünkön) tart afrikai ritmusokra alapuló mesekoncertet. A megnyitóra ingyenes a belépés.

Hétfőtől péntekig az iskolákban és óvodákban is mesét mondanak, kedden 17 és 19 óra között játékokat varrnak és mesélnek az egyesület székhelyén. Szerdán Bajzáth Mária tart előadást Sikerkompetenciák a népmesékben és a valóságban címmel 17 órától a Szent László Líceum dísztermében. A helyek száma korlátozott, jelentkezni sms-ben vagy whatsappon a 0757/932–187-es számon vagy a catunulverde@gmail.com email címen lehet. A belépés feltétele a helyszínen felajánlott minimum 30 lejes adomány. A bejövő összegből mesepedagógiás foglalkozásokat szerveznek hátrányos helyzetű gyerekeknek és fiataloknak.

Szerdán és csütörtökön, mindkét napon 17 órától a Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtárban mesélnek majd, pénteken 16 órai indulással a Nagyvárad–Barátka–Nagyvárad útvonalon vonatozva, október 1-jén, szombaton pedig hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyermekeknek szerveznek zártkörű foglalkozást.

Copyright © 2022 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu