Kulturális folyóirat és portál

karavanact 066

2018. augusztus 13 | Fried Noémi Lujza | Művészet

Nagyváradon kezdődött a KaravanAct Fesztivál

Szombaton este a Générique (Iszlai József és Albert-Nagy Örs) koncertjével, vasárnap pedig utcai parádéval és kavalkáddal kezdődött a kolozsvári Shoshin Színházi Egyesület szervezésében a KaravanAct Fesztivál harmadik kiadása.

Az utazó színházi fesztivál előadásait augusztus 14-éig Nagyváradon, augusztus 15–18. között Szatmárnémetiben, augusztus 1–23. között pedig Kolozsváron láthatják. A részletes programot itt találhatják. Az utazó színházi fesztiválon szlovéniai, olaszországi, magyarországi és hazai produkciók szerepelnek.

Vasárnap kisebb főutcai felvonulással, majd a Holnaposok szoborcsoportnál a Babeş-Bolyai Tudományegyetem másodéves színészhallgatóinak Szabadtéri etűdök című produkciójával csalogatták a közönséget a fesztivál szervezői, s bár a korai időpontban még kevesen voltak a Fő utcán, a járókelők is tapssal üdvözölték a vidám, zenés produkciót.

Hétfőn este nyolctól a Szent László téren interaktív utcaszínházi performansz kezdődik, a szlovén Kud Ljud társulat The Invasion című látványos előadása, kedden 18 órától a színház előtt egy újabb utcai produkciót láthatunk, majd 20 órától a Posticum kápolnájában az olasz Regula contra Regulam társulat lép fel (belépő 15 lej), az Ave Eva című előadás után a szlovén és olasz művészekkel lehet beszélgetni.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu