Kulturális folyóirat és portál

anca

2017. augusztus 25 | Hírek

Anca Bradu újra a Szigligeti Társulatnál rendez

Augusztus 23-án elkezdődtek a nagyváradi Szigligeti Társulat új évada első nagyszínpadi produkciójának olvasópróbái: Bertolt Brecht és Paul Dessau A kaukázusi krétakör című nagyszabású klasszikusát Anca Bradu rendezésében viszik színre.

A rendező elmondta: A kaukázusi krétakör Brecht ritkán játszott drámái közé tartozik, hiszen nagyon érzékeny megközelítést igényel a művészek részéről. A világháborús időkben játszódó történet a bibliai Salamon ítéletét helyezi új megvilágításba, és az anyaság szemszögén keresztül beszél arról, hogy csak az embertárs iránti szeretet hozhat reményt egy értékvesztett világba. A bemutató tervezett időpontja november 5.

Az előadás főbb szerepeiben Tasnádi-Sáhy Noémi, valamint a Jászai Mari-díjas Kardos M. Róbert láthatók; további szereplők: Ababi Csilla, Csatlós Lóránt, Dimény Levente, Dobos Imre, Fábián Enikő, Fodor Réka, Gajai Ágnes, Hunyadi István, Kiss Csaba, ifj. Kovács Levente, Sebestyén Hunor, Szabó Eduárd és Szotyori József. A produkció díszlet- és jelmeztervezője Andra Bădulescu Vișniec, koreográfusa Mălina Andrei, zenei vezetője pedig Mezei Szilárd.

Az előadásról, illetve a 2017/2018-as évad újdonságairól további tájékoztatást a www.szigligeti.ro honlapon, a Szigligeti Színház Facebook oldalán, illetve személyesen, a jegypénztárban (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között) kaphatnak az érdeklődők.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu