Kulturális folyóirat és portál

kozepkori

2022. június 30 | Hírek

Lovagi torna is lesz a várban

Július 1–3. között, péntektől vasárnapig tartják a középkori fesztivált a nagyváradi várban. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Alina Toie, a Visit Oradea igazgatója, a Deus Vult Egyesületet képviselő Arany József és Bogdan Daraban, Michael Sade (Franciaország), Pierre Emmanuel Fabrigli (Olaszország) és Thomas Menou (Franciaország) vett részt.

Mint elhangzott a középkori fesztivált két év kihagyás után szervezik meg újra, s ennek keretében tartják meg a Jousting (szó szerinti fordítása: torna) Európa-bajnokságot. Michael Sade érdekességként elmondta, hogy a tornán részt vevő „lovagok” felszerelése 44–59 kilogramm súlyú. Tekintve, hogy megyénkben hőségriasztás van, nem lesz könnyű dolguk a megmérettetés résztvevőinek.

A vársáncban lesznek középkori táborok, de a várban gyermekprogramok, koncertek stb. is várják az érdeklődőket, illetve a Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár standja is jelen lesz.

. A középkori fesztiválra érkezett csapatokkal ma 20 órától Nagyvárad főterén már találkozhatnak. A részletes programot a fesztivál honlapján olvashatják.

Copyright © 2022 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu