Kulturális folyóirat és portál

Foto Gabor Nicoleta 4

2020. május 19 | Hírek

Novemberi utazás – fotókiállítás a várban

Két hónap kényszerszünet után újból megnyílik a nagyváradi várban lévő Városi Múzeum és Kulturális Központ. A Tóth István Fotótörténeti Gyűjtemény kiállítótermeiben Nicoleta Gabor Novemberi utazás című, 72 fekete-fehér fényképből összeállított tárlatát lehet megtekinteni. A vernisszázs május 21-én, csütörtökön 16 órától lesz. A tárlatnyitóra ezúttal nem hívnak érdeklődőket a járványügyi intézkedések miatt. Az eseményt online lehet megtekinteni az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület Facebook oldalán: https://www.facebook.com/EuroFotoArtAsociatieInternationala/.

A kiállítást megnyitja Tóth István fotóművész (AFIAP), az Euro Foto Art Egyesület elnöke, méltatást mond Ramona Novicov műkritikus, muzsikál Thurzó Sándor József brácsaművész, a Duo Varadiensis tagja.

Nicoleta Gabor a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején kezdett fényképezéssel foglalkozni. Képeivel jó néhány hazai és külföldi kiállításon vett már részt. Vallja: a jó  fotográfia lehet keserű vagy édes, a lényeg, hogy hasson az érzelmekre és gondolatokat ébresszen a szemlélődőben. A fényképek szavak nélkül is mesélnek. Sokszor a színek sem kellenek, a tél, az eső, a köd monokróm. Egy-egy élet felvillantásához pedig olykor elegendő a megfelelő fény.

A nagyváradi Nicoleta Gabor fotográfiái az Euro Foto Art Egyesület honlapján, a következő linken tekinthetők meg: https://www.eurofotoart.com/membrii-cfno-ro/07-nicoleta-gabor/. A várban lévő kiállítótermekben június 21-ig látogatható a tárlat keddtől vasárnapig 10-18 óra között.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu