Kulturális folyóirat és portál

konyvbazar

2021. július 6 | Hírek

Könyvbazár

Könyvvadászatra hívnak minden érdeklődőt július második hétvégéjén (július 9. és 11. között), az esemény színhelye a nagyváradi Posticum kulturális és ifjúsági központ (Teiului utca 26. szám). A Nyitott könyvvel – nyitott szívvel elnevezést viselő könyvbazár fő célja az olvasásra való buzdítás mellett az anyagi problémákkal küzdő Könyvmentők Egyesület segítése.

A könyvek láthatatlan hidat képeznek ember és ember között még ily zord időkben is. A könyvek jóvoltából minden nehézség könnyebben átvészelhető. A rendezvényen több mint hétezer kötettel (román, illetve magyar nyelvű, több kategóriában : meséskönyvek, ifjúsági regények, szépirodalom stb.) várják a látogatókat. A köteteket adományért cserébe hazavihetik a résztvevők. Mint ahogy megszokhatták az egyesülettől, továbbra is becsületkassza alapon működnek, s a bazáron befolyó összeget a tartozások törlesztése mellett egy raktár bérlésére fogják fordítani. A különféle kiadványok mellett a szervezők által készített kézműves termékek is kaphatók: minikönyvecskék, kulcstartók, könyvjelzők, motivációs kártyák felnőtteknek és gyermekeknek, hűtőmágnesek és lámpák. Minden termék egyedi, természetes anyagokból, illetve újrahasznosított matériákból van előállítva.

A jótékonysági könyvbazár programja : Július 9. (péntek): 15–20 óra között; július 10., 11. (szombat-vasárnap):10-20 óra között. Július 8-án szükségük volna önkéntesekre, akik segítenek a Magyarországról érkező könyvadomány lepakolásában, illetve a kötetek teremben való elrendezésében. Az önkénteseknek a következőképpen lehet jelentkezni: a Könyvmentők Egyesület Facebook oldalán; a kapcsolat@konyvmentok.ro e-mail címen, illetve a 0721/603-851-es telefonszámon (akár sms-ben is).

Copyright © 2022 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu