Kulturális folyóirat és portál

konyajanlo

2024. április 30 | Fried Noémi Lujza | Közérdekű

Könyvajánló

Újabb kötetekkel bővült a Gheorghe Șincai Bihar Megyei Könyvtár magyar nyelvű könyvkínálata. Alább az új, gyerekeknek, kamaszoknak és felnőtteknek szóló könyveket ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Ez alkalommal a felnőtteknek szóló könyveket ajánljuk előbb, köztük Benkő László Balassi Bálint, az „istentelen” magyar és Timur, a hódító című regényeit, Illyés Laura Hidak és Tavak, valamint Paula Dreve Kastélyok, Varázslatos helyek és Vasutak című könyveit a Lenyűgöző nagyvilág című sorozatból és Boldog ünnepeket! – inspiráló ajándékkönyv, továbbá dr. Eva Cwynar és Sharyn Kolberg Megoldás fáradtság ellen –  nyolc egyszerű módszer energiaszinted megnövelésére című könyveit.

A leendő és gyakorló szülőket érdekelheti dr. Shawn A. Tassone és dr. Kathryn M. Landherr Babavárás másképp – fogadd el az anyaság felé vezető utat, és éld át a várandósságot lélekben is, Allison Mitchell A mániákus anyuka tanácsai – nyugodt anyuka és együttműködő gyerekek és a Jaj! Szülők lettünk – kalandos, de élvezzük… című kiadvány.

A kisebbek és szüleik ez alkalommal sok új könyv közül választhatnak. Olvashatják például a 30 angol-magyar mese a bátorságról és a gyávaságról, 30 angol-magyar mese a okosságról és a ravaszságról, 30 angol-magyar mese a szeretetről és a barátságról, 30 angol-magyar mese a természetről, 30 német-magyar esti mese, 30 német-magyar mese a bátorságról és a gyávaságról, 30 német-magyar mese a szegénységről és a gazdagságról, 30 német-magyar mese a szeretetről és a barátságról, 30 német-magyar mese a szorgalomról és a lustaságról, 30 német-magyar mese a természetről, 30 német-magyar mese az okosságról és a ravaszságról és 30 német-magyar állatmese című mesegyűjteményeket.

Szintén a fiatalabbaknak szól A természet csodái – német-magyar képes atlasz, A világkultúra leghíresebb személyiségei, A világtörténelem leghíresebb női személyiségei, A világtörténelem leghíresebb személyiségei, Bolygónk, a Föld, Dinoszauruszok – angol-magyar képes atlasz, Dinoszauruszok, Tudtad? – érdekességek Magyarországról, Állatok, Észak- és Közép-Amerika és az Ősi civilizációk című könyvek.

Szintén a kisebbeknek (és nemcsak nekik) szól Paula Dreve Irány a világűr!, Irány az emberi test! és Érdekességek a vadon élő állatokról, Halász-Szabó Klaudia és Sarkady-Filák Éva Nagy örömkönyvem – mesék az öröm felismeréséhez és kifejezéséhez, Halász-Szabó Klaudia és Sillinger Nikolett Nagy bátorságkönyvem – mesék az önbizalom és magabiztosság erősítéséhez, Nagy motiválókönyvem – mesék a gyerek ösztönzéséhez és Nagy szeretetkönyvem – mesék a szeretet kifejezéséhez és megértéséhez, Felix Salten Bambi című klasszikusa, valamint Mező Adrienn három könyve, ezek– Segítsééég! – hogy éljem túl? – túlélőkönyv kamaszoknak, Segítsééég! – Mi legyek, ha nagy leszek? – pályaválasztási kisokos kamaszoknak és Segítsééég! – mi történik velem? – felvilágosító könyv kamaszoknak.

Izmindi Katalin több könyvet is jegyez, ezek: A Karácsony csodája, Nagy iskoláskönyvem – mesék az iskolakezdéshez, Nagy miértkönyvem – mesék a Miért? kérdések megválaszolásához, Nagy óvodáskönyvem – mesék az óvodai beilleszkedés megkönnyítéséhez és a Szörnyifalvi mesék. Jámbor Eszter Nagy érzelemkönyvem – mesék az érzelmek könnyebb kifejezéséhez, Kelemen István A fagylaltrajongó királylány, Mariana Konkoly Gyógyító mesék, Lengyel Orsolya Leszel a barátom? – a baráti szeretet és Kókusz kutya kalandjai, Sviatlana Tatarnikava Hol nőnek a sütik?, Honnan pottyan le a sajt? és Ki ad nekünk kesztyűt? szintén a kisebbeknek szólnak, akárcsak a Magyar népmesék a szeretetről, Magyar népmesék háziállatokról és a Magyar népmesék nagykönyve, valamint a Szeretetmesék – mesék a szeretetről és a szeretet erejéről és a Szívből szóló mesék.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu