Kulturális folyóirat és portál

Wekerle-S-Konyvtarbovitesi-palyazat-2021-TINTA-Kep

2021. október 6 | Hírek

Féláron bővíthetik állományukat a könyvtárak

A Budapesti Tinta Könyvkiadó ezúttal 5 millió Ft keretösszeggel és Wekerle Sándor nevével fémjelezve ismét kiírta könyvtárbővítési pályázatát. Határon túli iskolák, azok mellett működő alapítványok és közkönyvtárak is pályázhatnak.

A Tinta Könyvkiadó mint a legnagyobb magyarországi nyelvészeti kiadó, érezve felelősségét, 5 millió Ft-os keretösszeggel könyvtárbővítési pályázati alapot hozott létre. A Wekerle Sándorról elnevezett pályázat célja az iskolai és a közkönyvtárak ellátása új, korszerű szótárakkal, nyelvészeti kézikönyvekkel és nyelvi munkafüzetekkel.

Pályázhatnak közkönyvtárak, oktatási intézmények (alsó-, közép- és felsőfokú) és alapítványok, amelyek így 50%-os pályázati áron juthatnak az anyanyelvi nevelést segítő, a nyelvi kompetenciát fejlesztő kiadványokhoz. A megpályázható 48 kiadvány közül 15 a kiadó 2021. évi újdonsága. A kiadványok szerzői széles körben elismert nyelvészek, szakemberek: egyetemek, akadémiai kutatóhelyek munkatársai. A szótárak összeállítói a legújabb módszerekkel vizsgálják nyelvünket és foglalják szótárakba gazdag szókincsünket. A Tinta Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A pályázatok folyamatosan nyújthatók be 2021. november 14-ig.

Egy könyvtár, intézmény vagy alapítvány 15 000 és 200 000 Ft közötti támogatást igényelhet. A pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a megpályázott könyvek pályázati ára eléri a 15 000 Ft-ot.

A pályázati leírás megtalálható a következő címen: http://www.tintakiado.hu/. A pályázatról és a pályázható könyvekről részletes ismertető olvasható ugyanitt és a http://www.tinta.hu/ honlapon. A pályázati adatlap letölthető a http://www.tintakiado.hu/palyazat elektronikus címről is.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu