Kulturális folyóirat és portál

Nubya Garcia_photo credit Fabrice Bourgelle - LR

2019. szeptember 9 | Hírek

Dzsesszfesztivál a neológ zsinagógában

Szeptember 20–22. között a nagyváradi Sion neológ zsinagógában tartják meg az ORA Jazz Fesztivált. Tavaly az első kiadást jól fogadták, így a Mono Kulturális Egyesület és a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület szervezésében újabb koncertekkel várják a dzsessz szerelmeseit.

Elismert dzsesszművészeket és a műfaj feljövőben lévő csillagait is Nagyváradra várják, előadásukban kortárs és skandináv stílusban feldolgozott amerikai dzsesszdarabokat, valamink klasszikus zene dzsesszátiratát is hallhatják majd.

A koncertek pénteken, szombaton és vasárnap is 19 órától kezdődnek. Pénteken a Jakob Bro Trio fellépése nyitja meg a fesztivált, őket Nubya Garcia brit szaxofonos (képünkön) követi.

Zenei különlegességnek számít a szombati első koncert. Oláh Dezső zongorista Bartók Béla Hat román tánc című szerzeményét írta át, ezt társaival, Oláh Péter bőgőssel és Lakatos Pecek András dobossal adják elő. A második fellépő az Ilhan Erșahin & Oceanvs Orientalis, ők a jazzt elektronikus zenével ötvözik.

Vasárnap, a fesztivál zárónapján Mohamed Najem & Friends fellépése után a Svante Henryson Quartet Seven Songs from the 70s. című műsorával zárul a fesztivál.

Egy napijegy 70 lejbe, egy fesztiválbérlet 180 lejbe kerül, ezeket a www.bilete.ro oldalon vagy az első koncert előtt vásárolhatják meg az érdeklődők.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu