Kulturális folyóirat és portál

Dánielisz Endre dedikálja Nagyszalontán Nyelvőrség Biharországban című kötetét (Fotó: Szűcs László)

2018. április 2 | Várad | Kultúra

Biharország nyelvőre Nagyváradon

Az Arany János bicentenáriumra meghirdetett, nemrég véget ért emlékév alkalmából jelent meg a nagyszalontai és Bihar megyei kultúrélet jeles alakjának, Dánielisz Endre tanár-irodalomtörténésznek a magyar nyelv nagy mestere, az ünnepelt költő emléke előtt is tisztelgő könyve, Nyelvőrség Biharországban címmel.

A Tanár úr több éven át publikálta folytatásokban a Biharország folyóiratban azokat az anyanyelv védelmét szolgálni hivatott írásait, melyek szakszerűségük mellett a szélesebb olvasóközönséget is célozzák, diákokat és felnőtteket, minden, a magyar nyelvet helyesen használni igyekvő olvasót. Szó esik a válogatásban Arany nyelvi gazdagságáról, rokon nyelveinkről, különböző helyzetekben nyelvünk helyes használatáról, továbbá helyesírásunk szabályainak újabb változásairól. Mindez magyarul, közérthetően, azzal a szenvedéllyel, jobbító szándékkal, ami a szerzőt a magyar nyelv pontos és helyes használata érdekében mindig is jellemezte.

A Várad kiadó és a Holnap Kulturális Egyesület közös gondozásában megjelent könyv nagyváradi bemutatójára április 4-én, szerdán 17 órára az Illyés Gyula Könyvesboltba (Teleki/Városháza utca) várjuk az érdeklődőket. A könyvbemutató egyben köszöntés is, hiszen Dánielisz tanár úr ezen a héten ünnepli 93. születésnapját.

Mindenkit szeretettel várunk!

(Címlapképünkön Dánielisz Endre dedikálja Nyelvőrség Biharországban című kötetét a mű nagyszalontai bemutatóján. Fotó: Szűcs László.)

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu