Kulturális folyóirat és portál

2021. szeptember 20 | Hírek

Az évad első színházi bemutatója: Csongor és Tünde

Százkilencven évvel nyomtatásban való megjelenése után, 2021. október 1-én mutatja be Vörösmarty Mihály egyik legismertebb művét a nagyváradi Szigligeti Társulat: a Csongor és Tünde című drámai költemény nyitja a 2021-2022-es évad új premierjeinek sorát.

Az Anca Bradu által színre vitt produkció Csongor vándorlását egy szubjektív térbe és időbe helyezi: a főhős úgy lép ki a csodálatos gyermekkorból a felnőttkorba, hogy közben az elmúlt évszázad fontos szakaszait is bejárja. Az előadás egy képzeletbeli időutazásra hívja tehát a nézőket az 1920-as évektől napjainkig.

Az előadásban a Szigligeti Társulat csaknem teljes társulata színpadra lép, a címszerepekben pedig az együttes legfiatalabb tagjai, Kocsis Anna és Scurtu Dávid lesznek láthatók. Az előadásra jegyek már kaphatók online, illetve a színház jegypénztárában. Az október 1-jei bemutatóra a Szigligeti Ede-premierbérletek is érvényesíthetők. A színház felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy szeptember 14-étől a színház főpénztárában ismét válthatók bérletek a 2021-2022-es évadra. Az új évad bemutatóiról és bérletkínálatáról a www.szigligeti.ro weboldalon, illetve a színház jegypénztárában és népszerűsítési pontjain kihelyezett évadhirdető füzetekben olvashatnak.

A központi jegypénztár (bejárat a Madách utca 2. szám felől) nyitva tartása:

Hétfő – zárva

Kedd, csütörtök: 10-19

Szerda, péntek: 13-19,

illetve egy órával az előadások előtt.

Árkádia jegypénztár nyitva tartása

Hétfő:10-17

Szerda, péntek: 10-13,

illetve egy órával az előadások előtt.

ancabradu kocsisanna_scurtudavid

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu