Kulturális folyóirat és portál

Fotó: Valuska Gábor

2019. május 7 | Hírek

Törzsasztal-est Visky Andrással

Május 10-én, pénteken 18 órától a Törzsasztal sorozat vendége a Teleki utcai Illyés Gyula könyvesboltban Visky András József Attila-díjas költő, drámaíró, a Kolozsvári Állami Magyar Színház dramaturgja. Kőrössi P. József beszélget vele.

 

Nevezd csak szeretetnek című kötete megjelenése alkalmából adott interjújában mondta az alábbiakat: „A vers számomra a naplóírás egyfajta formája. Elég sokat utazom, több vers is szerepel a könyvben, amit repülőn írtam. Ezek a szövegek úgy naplószerűek, hogy egyébként nem írok naplót, de folyamatosan jegyzetelek. Egy könyvet mindig magamévá teszek, telefirkálom jegyzetekkel, nem is tudom kölcsönadni utána. A verseknek a sokszínűsége valószínűleg abból is fakad, hogy hét vagy nyolc évnyi verset tartalmaz a könyv. Vannak olyan versek, amiket a drámáimból  metszettem ki, a legtöbb darabom  a szabadvers közelében születik.” Egy másik beszélgetésben, a Júlia – párbeszéd a szerelemről szerzőjeként pedig azt mondta: „Nem ismerek radikálisabb politikai magatartást a szelídségnél és szeretetnél.”

Visky András egyébként 2012-ben volt első alkalommal a Várad folyóirat kortárs irodalmi sorozatának a vendége, amikor egyebek közt úgy jellemezte magát: „ Transzszilván figura vagyok, sehol sem vagyok igazán otthon, de Erdélyben mégis otthon vagyok.”

A péntek esti találkozóra, ahol korlátozott számban a szerző legutóbbi drámakötete is megvásárolható, minden érdeklődőt szelíd szeretettel várnak a szervezők.

 

Fotó: Valuska Gábor (könyvesblog.hu)

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu