Kulturális folyóirat és portál

bogdan zsolt

2019. november 21 | Hírek

Tárlat a Müllerájban, Ady-versek a Stúdióban

A költő születésének 142. évfordulóján, november 22-én pénteken 17.30-tól nyitják meg a nemrég felújított nagyváradi Ady Endre Emlékmúzeumban a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Látva lássanak című vándorkiállítását, mely Ady halálának a centenáriumán Kárpát-medence-szerte sok településen fordult meg. Beszédet mond Szamos Mariann, az Ady Endre Emlékmúzeum muzeográfusa; Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke, majd Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja. 17.40-től Péter I. Zoltán Ady és Nagyvárad című előadása hangzik el, végül Hegyi Katalin kurátor (PIM) mutatja be a kiállítást.

19 órától a Szigligeti Stúdióban Bogdán Zsolt Jászai Mari-díjas kolozsvári színművész (fotó) „… függök ezen a zord életpárkányon” című Ady-estjét tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadásra jegyeket a Szigligeti Színház pénztárában és a www.biletmaster.ro oldalon lehet vásárolni.

Ugyancsak pénteken zajlik az Ady Endre Líceumban a hagyományos Ady Endre Szavalóverseny, ahol 24 diák versmondó tehetsége méretik meg.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu