Kulturális folyóirat és portál

Varad ajanlo 2

2021. március 1 | Hírek

Standokon az átalakult Várad

Összevont, januári-februári számmal jelentkezik új, de nem ismeretlen köntösben, változatos tartalommal az immár a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár égisze alatt kiadott kulturális folyóirat.

A kinézetében a Biharországot megidéző új Váradban beszámolunk a tavaly decemberi 12. Nagyváradi Könyvmaraton és Holnap Feszt részben online megtartott könyvbemutatóiról, a magyar kultúra napi díjazásokról és a Tibor Ernő Galéria téli tárlatáról. Bemutatjuk Bihari Barna okleveles formatervezőt, és interjút közlünk Deák Árpád szobrászművésszel. Tóth Ágnes tollából regényrészletet közlünk, B. Mihály Csilla és Müller Dezső költeményei mellett Kocsis Csaba legújabb gyermekversköteteiből is ízelítőt adunk. Megismerhetik az olvasók a SzóMiSzó zenekart, s ajánljuk a Tinta Kiadónál megjelent Jókai-enciklopédiát. A Biharország szerkezeti elemeit átmentve folytatjuk az Egészség és a Zöldövezet rovatot, a Ferdítéseket, valamint a keresztrejtvényt.

Keressék a lapot az eddig megszokott árusítóhelyeken: Nagyváradon az újságos bódékban, a Teleki utcai Illyés Gyula Könyvesboltban és a Libris Antica boltjában a Garasos híd közelében, illetve Margittán az érdekvédelmi szervezet székházánál levő könyvüzletben.

Előfizetésre is van mód. Az intézményfenntartó megyei önkormányzat költségcsökkentési elvárását figyelembe véve emeltük a díjszabást (ami még így is elmarad az előállítási költségtől): 3 hónapra 25, fél évre 50, egy évre 100 lejért lehet előfizetni a Váradra személyesen a megyei könyvtár pénztárában vagy postai átutalással (mandat poştal), feltétlenül feltüntetve az előfizető nevét és postacímét.

A Várad szerkesztőbizottsága

Copyright © 2022 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu