Kulturális folyóirat és portál

szigligeti online

2020. május 28 | Hírek

Május végi online teátrum – Örkény-egypercesektől az iskolaszínházig

Otthon-páholy című online, fizetős vetítéssorozata mellett a nagyváradi Szigligeti Színház folytatja az online tartalmak közlését. A Főszerepben online interjúsorozat a Szigligeti Társulat legújabb tagjával, Kocsis Annával folytatódik, akit a Lila ákác és Sybill előadásokban már láthatott a közönség. Az interjúban a színház iránti elhivatottságáról, a karanténban töltött hétköznapokról és a Szigligeti Társulat folyamatban lévő próbafolyamatairól is beszélt.

Utolsó két epizódjához érkezett az Örkény István egyperceseiből készített filmnovella-sorozat. A Novák Eszter művészeti vezetésével készült szkeccseket szerdánként és szombatonként láthatja a közönség a teátrum Facebook-oldalán, a videók ugyanakkor visszakereshetők itt, illetve a társulat Youtube-csatornáján is.

Május utolsó péntekén kerül sor a Tánc az ugaron mentorprogramról készült félórás dokumentumfilm premierjére a Nagyvárad Táncegyüttes Facebook-oldalán. A Szigligeti Színház Facebook-oldalán május 31-én a Ki leszek, ha nagy leszek? című iskolaszínházi előadást tekinthetik meg az érdeklődők gyermeknap alkalmából.

Az előző évadokban készített, online közzétett előadások visszanézhetők a színház Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján egyaránt.

Copyright © 2022 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu