Kulturális folyóirat és portál

felolvasoszinhaz

2022. szeptember 16 | Hírek

A sajtó helye – drámafelolvasás és beszélgetés a magyar dráma napján

Felolvasószínházi eseményt és sajtóbeszélgetést szervez a nagyváradi Szigligeti Színház a magyar dráma napján, szeptember 21-én, szerdán 18 órától a teátrumban.

A rendezvényen a Szigligeti Társulat színművészei olvassák fel Mihály Zsombor A helyi című drámáját, amely a nagyváradi Szigligeti Színház, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem közösen meghirdetett, DráMÁzat elnevezésű drámaírói pályázatának Debüt kategóriájában ért el első helyezést 2021-ben. Mihály Zsombor Székelyudvarhelyen született, harmincöt éves. Egyetemi tanulmányait Kolozsváron végezte, újságírást és informatikát tanult. Jelenleg Budapesten él.

A darab a nyilvánosság erejének, valamint a sajtó és elsősorban a helyi lapok helyzetének problémáját veti fel, és ez lesz a témája a felolvasást követő beszélgetésnek is, amelyre a váradi és környékbeli sajtó képviselőit is meghívták. Hogyan találhat helyet magának a helyi sajtó az internet, a közösségi oldalak világában, hogyan maradhat releváns a közösség számára? Miként változott, alakult a jelentősége az elmúlt időszakban, és mit várhatunk a jövőben? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ közösen.

A beszélgetés moderátora Bozsódi-Nagy Orsolya, a Szigligeti Színház irodalmi titkára, a vita elindítója Szűcs László, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének elnöke, a beszélgetőpartnerek pedig a helyi újságírók lesznek. A felolvasásra és az azt követő beszélgetésre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu