Kulturális folyóirat és portál

2014. december 14 | Hírek

PKE, Várad: Tabéry novellapályázat

Magyar anyanyelvű pályakezdő és gyakorló szerzők jelentkezését várják; a korhatár 16–28 év. A pályázat célja, hogy értékelési, elbírálási és megjelenési lehetőséget adjon mindazoknak, akik szakmai megítélés alapján szeretnék alkotásaikat hagyományos úton és elektronikus irodalmi periodikában is megjelentetni. A pályamunkákat a szerkesztőség és a tanszék által felkért szakértő zsűri értékeli. A zsűri döntése alapján minősítést elérő szerzők elismerő oklevelet, a legjobb pályamunkákat beküldő 3 szerző pedig pályadíjat és könyvcsomagot kap az alábbiak szerint:

a győztes pályaműért 300 lejt + könyvcsomagot; a második helyezett 200 lejt + könyvcsomagot; a harmadik helyezett 100 lejt + könyvcsomagot.

A legjobb novellákat a Várad irodalmi és művészeti folyóirat publikálja.

A pályázat tematikus, ezért a megszülető írásnak a Tavasz, tűz, történelem címben jelzett három tematika valamelyikéhez kell kapcsolódnia.

Szerzőnként legfeljebb két novella küldhető be. A novellák egyenként legfeljebb 10 gépelt oldal terjedelműek lehetnek (kb. 24 000 karakter, Times New Roman betűtípus, betűméret 12 pont, sortávolság 1,5, margó 2,5 cm). Nevezési díj nincs. Beküldési határidő: 2015. január 4-én 24 óra. Feltétlenül minden esetben mellékeljék a pályázó pontos elérhetőségeit!

A pályamunkák beküldhetők villanypostán a taberypalyazat@gmail.com címre vagy postai úton a Várad szerkesztősége címére. (Revista culturală Várad, 410068 Oradea, Piaţa 1 Decembrie nr.12, judeţul Bihor). A küldeményen kérjük feltüntetni: Tabéry novellapályázat.

A pályázók a pályamunkák beküldésével felhasználási engedélyt adnak egy éves időtartamra a meghirdetőknek, akik ezáltal jogosultak szerzői jogdíj kifizetése nélkül magyar nyelvterületen bármilyen formában megjelentetni, közzétenni a műveket. A zsűri jogosult dönteni a díjak kiadásáról, esetleg összevonásáról vagy visszatartásáról.

Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás: 2015 márciusában.

További információk: http://magyartanszek.partium.ro/hu

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu