Kulturális folyóirat és portál

otvos

2016. október 14 | Hírek

Ötvösmunkák a szecesszió házában

Nagy érdeklődés mellett nyitották meg október 13-án, csütörtökön a nagyváradi Darvas-La Roche-házban azt a kiállítást, amely egy fővárosi cég által készített ötvösmunkákat mutat be.

 

A szervezést a Bihar megyei Műemlékvédő Alapítvány vállalta fel, személy szerint Angela Lupsea ügyvezető igazgató. A megnyitót dr. Ramona Novicov művészettörténész tartotta az őt jellemző empatikus stílusban. Jelen volt Dorin Derșidan dizájner is, aki az elhangzottak szerint e ház tervezői, Vágó László és József építészek stílusában készítette a tárgyakat. E hasonlatosság valóban visszaköszönt a nézőknek, akárcsak az, hogy a kiállított tárgyak az ezüstműves munka kézműves tradicíóit és jellegzetes tárgytípusait képviselik, jelesül láncokat, karkötőket, a különféle szimbólumokat magukon viselő medálokat. Egyes medáloknál találkozhattunk a fémművészet, az ékszerművesség egyik kiemelkedő kategóriájával, a tűzzománccal is.

A látogatók eligazodását szolgálják a pannók, illetve az erre az alkalomra megjelentetett katalógus is, melyben a kiállított termékek láthatók, de az áraik helyét üresen hagyták. Ettől eltekintve a kiállított tárgyakat meg is lehet vásárolni, egyéni megrendelés alapján.

 

A kiállítás hétfő kivételével naponta 12 és 19 óra között látogatható a Darvas-La Roche-ház egyik emeleti termében.

 

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu