Kulturális folyóirat és portál

nap

2019. június 18 | Hírek

Napszállta vetítés a PKE-n

A nagysikerű Saul fia c. első filmje után, amellyel elnyerte az Amerikai Filmakadémia Legjobb külföldi filmnek járó Oscar díját, Nemes Jeles László újra jelentkezett második nagyjátékfilmjével, amelynek a világpremierje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2018-ban, ahol elnyerte a FIPRESCI filkritikusok díját, és amelyről azt írta a Los Angeles Times, hogy „bolondítóan lenyűgöző”.

A film 1913 nyarán játszódik, a béke utolsó napjain. Leiter Írisz (Jakab Juli) történetét meséli el, aki Budapestre érkezik, hogy munkába álljon annál a legendás kalapszalonnál, amely korábban a szüleié volt, de az új tulajdonos, Brill Oszkár (Vlad Ivanov) visszautasítja kérését.
Miközben a kalapszalon magasrangú vendégek fogadására készül, Írisz elvesztett testvére, Kálmán, keresésébe kezd, aki az egyedüli kapcsolata az elveszett múltjával.
142 perc – román felirattal, AP-12
A vetítés helyszíne június 22-én 18 órától a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme, Primăriei utca, 27 szám. A belépőjegy ára: 10 lej, nyugdíjasoknak és egyetemistáknak 7 lej.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu