Kulturális folyóirat és portál

Miniévad

2023. május 26 | Várad | Kultúra

Miniévad a Szigligeti Színháznál

Miniévadra várja közönségét a nagyváradi Szigligeti Színház június 13–18. között. A programban az intézmény társulatai által ebben az évadban bemutatott előadások többsége szerepel.

A Miniévad június 13-án kezdődik, ezen a napon a Szigligeti Társulat a Magyarosaurus Dacust, a Nagyvárad Táncegyüttes pedig a Mindenki hagyománya című, fiataloknak szóló produkciót játssza. Szerdán, június 14-én a Lilliput Társulat a Holle anyó című bábjátékra várja a legkisebbeket, a színtársulat pedig az Én, a féreg – Kafka-kabaréra hívja a felnőtt közönséget. Június 15-én, csütörtökön mindhárom trupp játszik egy-egy előadást: a Lilliput Társulat petőfisándor@arany.hu című, diákoknak szóló produkcióját, a Nagyvárad Táncegyüttes Istenes című táncszínházi előadását, illetve a Szigligeti Társulat Játék a kastélyban című, korábban bemutatásra került vígjátékát láthatja a közönség.

A Miniévad pénteki napján, június 16-án a Szigligeti Társulat a Figaro házassága, avagy egy őrült nap című Beaumarchais-komédiával várja a publikumot, a Lilliput Társulat pedig a Verselő verserdőbe hívja a legkisebbeket. Másnap, 17-én a Nagyvárad Táncegyüttes A Schmürz című fizikai színházi produkcióját pótolhatják be mindazok, akik még nem látták. A tervek szerint ennek a napnak a délelőttjén egy különleges szabadtéri családi programra is sor kerül a Szigligeti Színház mögötti téren – erről később bővebben is tájékoztatnak

A 2022/2023-as színházi évad a Csinibabával zárul június 18-án, vasárnap. A Szigligeti Társulat nagysikerű zenés vígjátékát az immár hagyományos évadzáró társulati díjátadó követi, melynek során a szakmai zsűri, az intézményen belüli szavazás, illetve egy hamarosan elindítandó közönségszavazás eredményeit ismertetik. Elismeréseket kapnak a színészek és a háttérszemélyzet tagjai is.

A Miniévadra jegykedvezményt is hirdetnek. 10 lejes áron juthatnak egy jegyhez mindazok, akik legalább három előadásra egyszerre vásárolnak jegyet a következők közül: Játék a kastélyban, Mindenki hagyománya, A Schmürz, Istenes, Figaro házassága, avagy egy őrült nap, Magyarosaurus Dacus. A kedvezmény csak személyesen, a jegypénztárban érvényesíthető.

A Miniévad előadásaira minden, erre az évadra szóló és még fel nem használt bérlet felhasználható. Felhívjuk a nézők figyelmét, hogy ez az utolsó alkalom, amikor a 2022/2023-as évadra vásárolt bérletek még érvényesek.

Jegyek az előadásokra már kaphatók a Szigligeti Színház jegypénztárában, illetve online, a szokott webhelyen, a https://szigligeti.biletmaster.ro/ oldalon.

A www.szigligeti.ro honlapon részletes információkat találni minden előadásról. A Szigligeti Színház Facebook-oldalán is folyamatosan tájékoztatják a közönséget a legfrissebb tudnivalókról.

A 2023-as Miniévad programja:

Június 13., kedd 11 óra, Transilvania Színpad

MINDENKI HAGYOMÁNYA, Nagyvárad Táncegyüttes

Június 13., kedd 19 óra, Szigligeti Színház, nagyterem

MAGYAROSAURUS DACUS; r.: Gianina Cărbunariu, Szigligeti Társulat

Június 14., szerda 10 óra, Árkádia Színpad

Pozsgai Zsolt: HOLLE ANYÓ; r.: Daróczi István, Lilliput Társulat

Június 14., szerda 19 óra, Transilvania Színpad

Kárpáti Péter: ÉN, A FÉREG – KAFKA-KABARÉ, r.: Kovács D. Dániel, Szigligeti Társulat

 

Június 15., csütörtök 10 óra, Árkádia Színpad

PETŐFISÁNDOR@ARANY.HU, Lilliput Társulat

Június 15., csütörtök, 18 óra, Szigligeti Színház, nagyterem

Kiss Ferenc – Novák Péter: ISTENES, r.: Novák Péter, Nagyvárad Táncegyüttes

Június 15., csütörtök 19.30 óra, Transilvania Színpad

Molnár Ferenc: JÁTÉK A KASTÉLYBAN, r.: Balogh Attila, Szigligeti Társulat

Június 16., péntek 10 óra, Árkádia Színpad

VERSELŐ VERSERDŐ, r.: Oláh Anikó Katalin, Lilliput Társulat

Június 16., péntek 19 óra, Szigligeti Színház, nagyterem

Pierre-Augustin de Beaumarchais: FIGARO HÁZASSÁGA, AVAGY EGY ŐRÜLT NAP, r.: Botos Bálint, Szigligeti Társulat

Június 17., szombat 18 óra, Transilvania Színpad

Boris Vian: A SCHMÜRZ, r.: Györfi Csaba, Nagyvárad Táncegyüttes

Június 18., vasárnap 17 óra, Szigligeti Színház, nagyterem

Márton Gyula: CSINIBABA, r.: Novák Eszter, Szigligeti Társulat

Utána évadzáró társulati díjátadó.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu