Kulturális folyóirat és portál

darvas-La_Roche_haz

2017. november 23 | Hírek

Maraton mától a Darvas-házban

Csütörtökön, november 23-án két napra a Darvas-házba (Iosif Vulcan/Rimanóczy utca 11. sz.) költözik a IX. Nagyváradi Könyvmaraton. Délután hattól Könyvbazár címmel három kiadó nevében (Europrint, Holnap, Várad) nyújt rövid ismertetőt Derzsi Judit, Simon Judit és Szűcs László az utóbbi időben megjelent, épp nyomdában lévő, illetve hamarosan napvilágot látó váradi kötetekről, melyek bemutatóira a későbbiekben külön-külön kerül sor.

Hét órától lesz a Gyújtópont című sorozat következő része, a Fiatal Írók Szövetsége elnökével, Korpa Tamással, és az élővárados Ozsváth Zsuzsával Tasnádi-Sáhy Péter beszélget, felolvasásokkal tarkítva.

A Várad folyóirat egy hónappal ezelőtt Ady 140 címmel meghívásos pályázatot kezdeményezett Ady Endre születési évfordulójához kapcsolódva, a folyóirat szerzői holdudvarától versben vagy prózában kérve parafrázisokat, stílusgyakorlatokat, a költő életművéhez formai vagy tartalmi megközelítésből kapcsolódó szövegeket. A mai találkozó befejező részében ezekből olvasnak fel ízelítőt maguk a szerzők, valamint Mátyás Zsolt Imre színművész, a temesvári színtársulat tagja, aki maga is költeménnyel jelentkezett a játékos, díjak, versengés nélküli kihívásra.

A teljes anyag a Várad idei 12. számában jelenik majd meg.

Mindenkit szeretettel várunk!

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu