Kulturális folyóirat és portál

kritikus

2023. június 8 | Hírek

Kritikus órák – Szakmai beszélgetések a Miniévad során

Kritikus órákat, vagyis szakmai beszélgetéseket szervez a nagyváradi Szigligeti Színház az alkotók és a színházi szakma képviselőinek részvételével a Miniévad néhány előadását követően.

A  program a következő:

Június 13., kedd: a 19 órakor kezdődő Magyarosaurus Dacus után a páholyelőcsarnokban. A beszélgetést vezeti: Hausmann Cecília teatrológus.

Június 14., szerda: a 19 órakor kezdődő Én, a féreg után a Transilvania Stúdió előcsarnokában. A beszélgetést vezeti: Karsai György színháztörténész, egyetemi tanár.

Június 15., csütörtök: a 19:30-kor kezdődő Játék a kastélyban után a Transilvania Stúdió előcsarnokában. A beszélgetést vezeti: Kelemen Roland dramaturg, a Színház folyóirat munkatársa.

Június 16., péntek: a 19 órakor kezdődő Figaro házassága, avagy egy őrült nap után a páholyelőcsarnokban. A beszélgetést vezeti: Karsai György színháztörténész, egyetemi tanár.

Június 17., szombat: a 18 órakor kezdődő A Schmürz után a Transilvania Stúdió előcsarnokában. A beszélgetésen az aznapi előadás mellett a Nagyvárad Táncegyüttes másik két produkcióját, a Mindenki hagyományát és az Istenest is górcső alá veszik a résztvevők. Vezeti: Szalay Tamás táncművész, koreográfus, a Magyar Táncművészek Szövetségének ügyvezető titkára.

A szakmai beszélgetésekre szeretettel várják az érdeklődő közönséget.

 

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu