Kulturális folyóirat és portál

Koros_kotet_borito

2024. május 21 | Hírek

Könyvbemutató a LEK-ben

Domonkos László író, aki rendszeresen közöl a Várad folyóiratban is, új könyvvel jelentkezik. Körös körül, feketén, fehéren című kötetének bemutatójára várják az érdeklődőket május 24-én, pénteken 18 órára a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermébe, az Ezredévi emléktér (P-ța Libertății) 40. szám alá.

A Magyar Polgári Egyesület kiadásában megjelenő kötet a Fekete-Körös mentén élő magyarok életét, jelenlegi helyzetüket, a megmaradásba vetett hitüket mutatja be. A szerző és az egyesület elnöke, Nagy József Barna tavaly szeptemberben keresték fel azokat a magyarok által is lakott, nagyrészt szórványtelepüléseket, amelyek a Fekete-Körös mentén találhatók. Domonkos László megfogalmazása szerint a helyszíneken szerzett „tapasztalatok sokasága, gyanítom, alighanem több a szociográfia általános érvényű kívánalmainak többrétű összetettségénél, sőt reményeim szerint egyféle látleletnél és helyzetképnél is. Szeretném, ha üzenet lenne inkább…”

A Polgári esték rendezvénysorozat keretében megvalósuló könyvbemutatóra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu