Kulturális folyóirat és portál

Karoly_1000

2024. február 29 | Hírek

Károly József  Iréneusz emlékünnep

A premontrei hagyományoknak megfelelően március második szombatján, március 9-én a váradhegyfoki premontrei kanonokrendi prépostság megtartja európai hírű rendtársuknak, dr. Károly József  Iréneusz O. Praem. kanonoknak, fizikusnak az emlékünnepét. Társszervező a Bihar Megyei és Nagyváradi Civil Szervezetek Szövetsége (BINCISZ). Helyszín: a nagyváradi premontrei templom (Úri, mai nevén R. Ciorogariu utca 14. szám).

A program a következő:

9,30 óra: Emlékező szentmise: celebrálja Fejes Rudolf Anzelm O. Praem. apát, váradhegyfoki prépost-prelátus. Beszédet mond dr. habil. Fleisz János egyetemi tanár, a BINCISZ és a Sapientia Varadiensis Alapítvány elnöke. A dr. Károly József  Iréneusz online művelődéstörténeti vetélkedő ünnepélyes eredményhirdetése.

10,30 óra: dr. Károly József  Iréneusz síremlékének megkoszorúzása.

Mivel az első megemlékezés éppen 25 éve volt, a mostani ünnepi alkalomra szeretettel várnak mindenkit, aki egykor jelen volt az elinduláskor, vagy bekapcsolódott az évenkénti eseményekbe, ugyanakkor minden olyan érdeklődőt is, aki fontosnak tartja a kiemelkedő, különleges elődeinkről való megemlékezést.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu