Kulturális folyóirat és portál

272105202_2529554247175995_404124013083111582_n

2022. február 7 | Hírek

Húszéves a Nagyvárad Táncegyüttes

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese: ez alkalomból február 12-13-án ünnepi hétvégét tart Partium egyetlen hivatásos népi és kortárstánc-társulata. A jubileumi programok között néptáncgála, előadás, koncert és könyvbemutató is szerepel.

Az évfordulós események nyitónapján, február 12-én, 16.30-tól a színház páholyelőcsarnokában mutatják be a táncegyüttes első két évtizedének emblematikus pillanatait megörökítő jubileumi albumot. Ezt követően, 18 órától a nosztalgiáé a főszerep, hiszen egy rendhagyó néptáncgála erejéig a táncegyüttes jelenlegi és egykori alkotói lépnek színpadra, fölelevenítve az elmúlt húsz év legjelentősebb koreográfiáit. A táncgála után a Nagyvárad Táncegyüttes 2021-ben bemutatott Katonaének című előadását láthatja a közönség.

Február 13-án, vasárnap 17 órától Kézről kézre címmel népzenei koncert lesz a Szigligeti Színház nagytermében, amelyben a Nagyvárad Táncegyüttessel közreműködő zenészek lépnek színpadra.

A jubileumi eseményeken a magyar táncélet kiválóságai is részt vesznek, köztük Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett vezetője, Lőrinc Katalin táncművész, pedagógus, Szalay Tamás, a Magyar Táncművészek Szövetségének titkára.

A kétnapos ünnepségsorozat teljes időtartama alatt látogatható a Nagyvárad Táncegyüttes múltját megidéző kiállítás, ugyanakkor bemutatkozik a Miklós család viseletkészítő műhelye, Zsuzska Folksufnija is.

Az előadások a jelenleg is érvényben lévő járványügyi szabályozásoknak megfelelően látogathatók. Jegyek a színház jegypénztárában és online, a www.szigligeti.biletmaster.ro oldalon kaphatók.nte

Copyright © 2022 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu