Kulturális folyóirat és portál

gulbaba_regi

2021. november 23 | Hírek

Gül Baba – elkezdődtek a szilveszteri operett próbái

A nagyváradi Szigligeti Színház szilveszteri bemutatójának próbafolyamata november 22-én elkezdődött: Huszka Jenő Gül Baba című operettjét Forgács Péter viszi színre a Szigligeti Társulat és a Nagyvárad Táncegyüttes művészeinek közreműködésével, valamint Hermann Szabolcs zenei vezetésével.

A 2021/2022-es évad szilveszteri premierje legendás időbe és térbe repíti a közönséget – a török hódoltság korába. A magyar ifjú, Gábor diák leszakít egy rózsát Gül Baba kertjéből, hogy azt kiszemeltjének, Leilának adhassa. Nem tudja azonban, hogy a rózsalopást szigorú törvények büntetik, ráadásul szerelme a nagyhatalmú vallási vezető leánya. A végén persze, minden akadály ellenére, győzedelmeskedik a szerelem. Az előadásban olyan slágerré vált dalok csendülnek majd fel, mint az Ott túl a rácson vagy a Darumadár fenn az égen. Az előadás főszerepeiben Kardos M. Róbert (Gül Baba), Sebestyén Hunor (Gábor diák) és Kocsis Anna (Leila) lesznek láthatók.

Az élőzenei kísérettel előadott produkcióra jegyek december közepétől, a szabad helyek és a járványügyi szabályozások függvényében lesznek kaphatók. A jegyértékesítés indításáról a színház valós időben tájékoztatja majd közönségét a sajtóban, a www.szigligeti.ro honlapon, illetve a közösségi médiában egyaránt.

Nyitóképen: a Szigligeti Színház korábbi, 1954-es Gül Babájának egy archív felvétele

Galériabeli fotó: a Leila szerepét megformáló Kocsis Anna portréja

 

 

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu