Kulturális folyóirat és portál

VAR maj 19_a beteg

2022. június 27 | Várad | Kultúra

(Fény)képes krónika – A beteg kutya

A juhászkutyakölyök lebetegedett. Nem tudott járni. A juhász a kabátjában melegítette a jószágot. Az állatorvost várták, de mivel nehezen megközelíthető a hely valahol az Erdélyi-szigethegységben, nem volt egyszerű eljutnia ide a doktornak a faluból.

A csobán a juhokat őrizte a hegyen. A kutyakölyök még csak tanulta a „szakmát”, csak hát megbetegedett. Amúgy mindegyik juhásznak van már telefonja, így ez a pásztor is tudta értesíteni a hegyi legelőről az állatorvost. Azóta nem jártam arra. Remélhetőleg a kutyakölyök meggyógyult, és remek pásztorkutyává cseperedett…

Kerekes István

Névjegy: Kerekes István Magyarországon élő, marosvásárhelyi származású fotóművész. Jelenleg a legtöbb díjjal bíró magyar fotós. 2018 augusztusában átvehette a jelenlegi legmagasabb kitüntetést, az Excellence FIAP/Diamond 3-t (Kiváló Művész gyémánt 3‑as fokozat). Ugyancsak 2018 augusztusában Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült. A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) Brassaï sajtófotó-pályázatának nagydíját háromszor nyerte el (2017, 2018 és 2020); 2019-ben és 2021-ben pedig Szathmári Pap Károly aranyéremmel jutalmazta a Brassaï zsűrije. Tavaly a 14. iPhone Photography Awards nagydíját is kiérdemelte. Honlapja: www.kerekesistvan.com.

(Megjelent a Várad 2022./5. számában)

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu