Kulturális folyóirat és portál

EMKE_logo

2021. október 13 | Hírek

Felhívás civil szervezetekhez

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) 1885-ben Kolozsváron alakult meg, 1991-ben újjáalakult, majd 2004-től önálló ernyőszervezetté, művelődési civil szervezetek szövetségévé vált. Az EMKE feladatának tekinti az összetartozás jegyében a civil szervezetek, magyar házak, közösségek, közművelődéssel foglalkozó rétegek feltérképezését és a közművelődési és civil munka újraindításához vagy magasabb szintre emeléséhez, korszerűsítéséhez szükséges emberi erőforrás felmérését, aktiválását, egyfajta helyi kapunyitási program beindítását az utóbbi nehéz időkben. Emiatt cselekvési tervet készít 14 megye, így a Bihar megyei magyar civil szervezetek helyzetéről is, hogy munkájukat minél hatékonyabban segíthesse. A cselekvési terv célja az is, hogy azokat a jogi személyként működő kis szervezeteket is megkeresse, amelyeknek nincs alkalmazottjuk, a megszűnés közelében vannak és próbálja meg újra aktivizálni őket. Mindemellett segíti a nem bejegyzett, jól működő szervezeteket jogi útra terelni. A tovább vagy ismét tevékenykedő szervezeteknek az EMKE célzott támogatás kezdeményezését tervezi beindítani, ami biztosítaná folyamatos működésüket a jövőben.

Ennek érdekében tisztelettel kérjük a különböző Bihar megyei és nagyváradi magyar civil szervezetek vezetőit, képviselőit vagy aktív tagjait, hogy segítse ezt a munkát, vegyenek részt ebben a cselekvési tervben azzal, hogy kitöltik a kérdőívet, amely az alábbi címen érhető el és ott helyben ki is tölthető: https://survey.uni-nke.hu/index.php/192955?newtest=Y&lang=hu

Kérjük, ha valaki tud olyan civil szervezetről, munkatársról, ami-aki nem kapott ilyen felhívást, de kitöltené a kérdőívet, továbbítsa ezt számára a kérdőívre való hivatkozással együtt. A kérdőív kitöltése 45 percet vesz igénybe.

Az esetleges kérdéseiket vagy a kitöltött kérdőívet küldjék: Fleisz Judit fleiszj@yahoo.com, illetve Tóth Emerencia: tothemerencia@gmail.com kérdezőbiztosoknak. Mindemellett kérdéseivel fordulhat az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesülethez is az emke.oe@gmail.com e-mail címen. Kérdőívünkre adott válaszaival Ön is hozzájárul munkánk sikerességéhez, illetve azon tervünk megvalósításához, hogy a szervezetek, magyar házak működési kereteinek, infrastrukturális és anyagi helyzetének minőségén a közeljövőben javítani tudjunk. Segítségét és együttműködését előre is köszönjük!

Dr. Fleisz János, EMKE Partiumi Területi Alelnök

Dr. Széman Péter, EMKE-elnök

 

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu