Kulturális folyóirat és portál

081_EOSR2788

2022. március 28 | Hírek

Fekete komédia a Szigligeti Társulatnál

Nyikolaj Erdman Az öngyilkos című abszurd komédiáját mutatja be április 1-jén, 19 órától a nagyváradi Szigligeti Társulat Botos Bálint rendezésében.

A darab főszereplője, Szemjon Podszekalnyikov, az állástalan kispolgár, sértődékeny és jó étvágyú.   Egy este kenőmájast szeretne enni, de a kirobbanó házastársi vitában olyan mélyen megsértődik, hogy végzetes döntésre szánja el magát. Ez a jelentéktelen helyzet indítja útnak azt a tébolyult versenyt, amelyben felvonul előttünk az értelmiség, a klérus, a művész – hogy a szerző általuk mutasson görbetükröt az emberi kicsinyességről.

Az előadásról Botos Bálint rendező így ír: „Ha jól végezzük a dolgunkat, akkor az előadás egyszerre kínálhat egy valóban önfeledt, nagy nevetésekre alkalmat adó estét, úgy, hogy közben meg borzongatón fájdalmas vagy olykor-olykor groteszk arcait mutatja meg az emberi természetnek”. A rendező ugyanakkor hozzátette: „Izgalmas tapasztalat most már negyedjére dolgozni a Szigligeti Társulattal. Egyrészt sok örömteli viszontlátás, másrészt ismerkedés is van a közös munkában, hiszen a szereplők egy részével először dolgozhatok”.

Az áprilisi előadásokra jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro oldalon. A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy a premierre a Szigligeti-bérletek érvényesek, az április 2-án, 17 órától műsorra tűzött előadásra pedig a Papp Magda-bérleteseket várják.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu