Kulturális folyóirat és portál

irodalmi-karavan-partium-jo

2022. október 31 | Várad | Kultúra

Érkezik az Irodalmi Karaván

Nagyváradra, Aradra, Temesvárra és Dévára látogat el november első hetében az Irodalmi Karaván elnevezésű kezdeményezés, amely idén harmadik alkalommal indul útnak, hogy rendhagyó irodalomórákkal és beszélgetésekkel népszerűsítse a kortárs magyar irodalmat.

A Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében az év elején indult kezdeményezés keretében eddig már tíz városba jutott el az Irodalmi Karaván, amelynek kortárs íróvendégei saját műveikről, irodalmi munkájukról, valamint olyan meghatározó elődökről beszélnek az érdeklődőknek, mint a száz éve született Nemes Nagy Ágnes vagy a 125 éve született Tamási Áron.

November 2. és 5. között Nagyvárad, Arad, Temesvár és Déva közönségét várják majd előadásaikra a szerzők, akik között Zalán Tibor író, költő, Száraz Miklós György, Lövétei Lázár László és Csender Levente írók, valamint Földes László Hobo dalszerző, előadóművész szerepel. Az események és az utazás szervezője, házigazdája Juhász Anna irodalmár, aki Tamási Áron, Pilinszky János, Dsida Jenő és Nemes Nagy Ágnes életművéhez kapcsolódó rendhagyó irodalomórákat tart az érintett városok kiemelt intézményeiben, délután pedig a Szalon-esteket és a könyvvásári beszélgetéseket moderálja.

November 2-án, szerdán Nagyváradon délelőtt az Ady Endre Elméleti Líceumban diákokkal találkoznak, 18 órától pedig a Partiumi Keresztény Egyetem amfiteátrumában az érdeklődőkkel, ide Zalán, Száraz és Lövétei kísérik el Juhász Annát. Másnap Aradon a Csiky Gergely Főgimnáziumban és a Jelen Házban várják a közönséget. November 4-én Temesváron a Bartók Béla Elméleti Líceumban, este a Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdiótermében lesz a program, másnap pedig a Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonában és a Dávid Ferenc Unitárius Szórványközpontban lépnek fel a vendégek.

 

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu