Kulturális folyóirat és portál

szecesszio

2021. június 8 | Hírek

Csillogó sokszínűség – Konferencia a szecesszió világnapján

Június 10-én, csütörtökön, a szecesszió világnapján konferencia lesz a Darvas–La Roche-házban a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus, a Vendégoktatók a Magyar Kultúráért, az Art Nouveau Múzeum, valamint a Holnap Kulturális Egyesület szervezésében.

A magyarországi kezdeményezésre létrejött világnapon Bálint Imre, a Szecessziós Magazin szerkesztője áttekintést nyújt a szecessziós világnap születéséről, Nagyvárad gazdasági és szellemi életéről az előző századfordulón, a szecessziós építészet négy fő irányairól ezen a földrajzi területen, valamint a váradi szecessziós épületekről. Dr. Boka László irodalomtörténész, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézet tudományos főmunkatársa, a Partiumi Keresztény Egyetem docense, az Újvárad folyóirat főmunkatársa a szecessziós korszak irodalmáról tart előadást. Angela Lupșea, a Bihar Megyei Műemlékvédő Alapítvány ügyvezető igazgatója megnyitja a Glass Nouveau időszakos tükörkiállítást. A rendezvényt megnyitja: Mile Lajos kolozsvári magyar főkonzul.

A részletes program a következő:

12–13 óra – A konferencia és a kiállítás megnyitója

13–14 óra – A Darvas-La Roche-házban kialakított Art Nouveau Múzeum megtekintése

14–15 óra – Bálint Imre előadása

15–15,15 óra – szünet

15,15–16 óra – Dr. Boka László irodalomtörténész előadása

A rendezvényre a belépés ingyenes. A helyek száma korlátozott, helyfoglalás az érkezés sorrendjében. Az eseményt online is közvetítik itt: https://us02web.zoom.us/j/87189382403

 

Copyright © 2022 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu