Kulturális folyóirat és portál

Jatek a kastelyban

2022. május 26 | Hírek

Az évad utolsó premierjére készül a Szigligeti Társulat

Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátéka zárja a nagyváradi Szigligeti Színház premierjeinek sorát a 2021/2022-es évadban. A május 28-án, szombaton 19 órától az Árkádia színpadán bemutatásra kerülő előadást a Szigligeti Társulat színművésze, Balogh Attila rendezi.

Világhírű drámaírónk, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiája egy készülő új színpadi mű és egy szerelmi háromszög viszontagságos és mulatságos történetébe nyújt betekintést. Három alkotótárs meglepetésként érkezik Annie, az operettprimadonna olaszországi nyaralójába, ahol Ádám, a tehetséges zeneszerző, Annie vőlegénye, azzal szembesül, hogy menyasszonyát egy sármőr színész csábítja. A szerelmi történetet aztán a drámaírók alakítják úgy, hogy a végén happyend legyen…

„Ahogy elolvastam, szerelem volt első látásra. De volt benne stratégia is. Egy sokkal szomorúbb darabot terveztem először, aztán azt éreztem, hogy a körülmények eléggé szomorúak lesznek ahhoz, hogy egy vidámabb darab jobban megállja a helyét. Ezért is csaptam le a Játék a kastélybanra, ezzel megváltoztatva az eredeti elképzelést” – vallja a darabválasztásról Balogh Attila rendező.

A premierre a jegyek már elfogytak, az előadást legközelebb a székelyhídi közönség láthatja június 2-án, 19 órától a Szabó Ódzsa Városi Színházban, június 15-én, 19 órakor pedig a váradi Árkádiába tér vissza a Játék a kastélyban. Belépőjegyek jegypénztárakban, illetve a www.szigligeti.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu