Kulturális folyóirat és portál

IMG_9288

2022. június 4 | Tóth Hajnal | Kultúra

Az eltévedt süntől a tengertáncig – Kocsis Csaba-matiné a Váradnál

Sokoldalú, kreatív művészember volt a Várad folyóirat vendége június 4-én: Kocsis Csaba újságíró, fotográfus, író, költő, dalszerző, népművelő, zenész, kulturális menedzser ezúttal Megrajzolom az ebédet című gyermekműsorát hozta el a Körös-parti városba. A Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár I. emeleti amfiteátrumában  megtartott matinén Máté Zsófia, a Várad folyóirat szerkesztője köszöntötte a résztvevőket, s méltatta Kocsis Csaba tevékenységét. Hozzáfűzte: a berettyóújfalui alkotó szépségeket és csodákat keres, legyen szó zenélésről, verselésről, dalok megkomponálásáról vagy éppenséggel természetfotózásról.

Ezután a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola I. B. osztályos kisdiákjai – tanítónőjük Antal Fórizs Enikő – léptek föl versműsorral. Ezt követte Kocsis Csaba előadása, aki saját megzenésített gyermekversei mellett néhány Tamás Mária-versre és mondókára komponált dalt is eljátszott. A lelkes kis gyermekközönséget is bevonta az előadásba. A kicsiket csöppet sem kellett sokat noszogatni, hisz jókedvűen, lelkesen vettek részt a játékban, énekeltek együtt az előadóművésszel. Kocsis Csaba a dalok között mesélt gyermekversköteteiről (Kiskutya a sötétben; Apák napja; Megrajzolom az ebédet), a könyvek illusztrációiról. Volt szó hajdanvolt legendákról, harapós vízilovakról, eltévedt sündisznócskáról, egyedem-begyedem, tengertáncról és sok minden másról.

A matiné végén (mielőtt áldott pünkösdi ünnepet kívánva elköszönt volna a vendég a közönségtől) minden gyerkőc, aki szavalt, kapott emléklapot Kocsis Csaba-versidézettel, valamint a Várad folyóirat egy-egy lapszámát. Az eseményről bővebben a júliusi lapban olvashatnak az érdeklődők.

Fotó: Fried Noémi Lujza

Copyright © 2023 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu