Kulturális folyóirat és portál

elek konyve

2021. november 15 | Hírek

Albion fóliasátrai alatt – D. Mészáros Elek könyvbemutatója Debrecenben

D. Mészáros Elek újságíró (lapunknak, a Várad folyóiratnak is állandó munkatársa) Albion fóliasátrai alatt című riportkötetét (Holnap Könyvek, 2021 Nagyvárad) mutatják be Debrecenben, a Partium Házban november 16-án, kedden 18 órakor.

Az újságíró közel fél évet töltött mezőgazdasági munkásként az angliai Gloucestershire megyében, magyar, román, bolgár, lengyel munkavállalók társaságában, egy jól szervezett, hierarchikus rendszerben. A Brexitet megelőző hónapokban fóliasátrakban és lakókonténerekben együtt megélt idő lenyomatait őrizte meg az érzékeny riporteri tekintet, miközben saját élményei mellett e riportfüzérben kibontakoznak a vendégmunkáslétre kényszerült férfiak és nők sorsdrámái, illetve a brit valóság közép-európai szemszögből.

A Partium Ház és a Kárpát-medencei Könyvesház programjának keretében tartandó eseményen a riportkönyvről beszélget a szerző, D. Mészáros Elek és a kötet szerkesztője, Szűcs László. Moderátor: Szilágyi Szilvia.

A rendezvény második felében a riporter dedikálja könyvét, majd a közönség bevonásával kötetlen beszélgetésre kerül sor egy-egy pohár Kárpát-medencei magyar bor mellett.

Copyright © 2024 Várad Kulturális Folyóirat

made by balu